Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Ο Πόρος το νέο πράσινο νησί με φωτοβολταϊκό πάρκο, ηλεκτρικά καράβια και οχήματα

Μητσοτάκης: Ο Πόρος το νέο πράσινο νησί με φωτοβολταϊκό πάρκο, ηλεκτρικά καράβια και οχήματα
Eurokinissi

Τον μετασχηματισμό του Πόρου σε «πράσινο» νησί εξήγγειλε και χαιρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ήταν ομιλητής στην εκδήλωση «Unveiling the next GR – Eco Island», που διοργανώνονται από την ελληνική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Ντουμπάι.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την εταιρεία Masdar, ενός παγκόσμιου ηγέτη στην ενεργειακή μετάβαση και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες για τη «μεταμόρφωση» του Πόρου σε ένα «πράσινο» νησί.

«Η σύνδεση Αθήνας και Πόρου είναι σύντομη και για τον σκοπό αυτό ο εξηλεκτρισμός είναι πιο εύκολος», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Θεωρούσα εξ αρχής το έργο Gr – Eco Island σαν ένα έργο με πάρα πολύ μεγάλη συμβολική σημασία. Η Ελλάδα έχει πληθώρα νησιών διαφορετικών μεγεθών που μπορούν να επωφεληθούν από λύσεις απανθρακοποίησης και ψηφιοποίησης. Έχουμε εξαιρετικά σημαντικά παραδείγματα. Έχουμε καταστήσει νησιά ικανά να πετύχουν στόχους κλιματικής ουδετερότητας πριν από άλλες περιοχές της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Αστυπάλαιας και στη συμφωνία για το νησί του Πόρου:

«Μαζί με τη VolksWagen, έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε την Αστυπάλαια σε σημαντικό προορισμό. Σήμερα (σ.σ. 01.12.2023), ανακοινώνουμε τη συμφωνία της κυβέρνησης με την εταιρεία Masdar, ενός παγκοσμίου ηγέτη στην ενεργειακή μετάβαση για τον μετασχηματισμό του Πόρου, ενός μικρού νησιού κοντά στην Αθήνα. Η σύνδεση Αθήνας και Πόρου είναι σύντομη και για τον σκοπό αυτό ο εξηλεκτρισμός είναι πιο εύκολος. Ο Πόρος είναι προορισμός γιοτ, θα πειραματιστούμε με διαφορετικές, περιβαλλοντικά φιλικές, λύσεις για τα σκάφη αυτά».

«Στην Τήλο έχουμε μία σημαντική συμφωνία που θα συναφθεί με φορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία αποτελεί παράδειγμα για το πώς μπορούμε να εξάγουμε κάτι σημαντικό στον κόσμο. Δεν μπορούμε να έχουμε ηλεκτρικά σκούτερ μηχανάκια σε όλα τα νησιά. Θα μπορούσαμε, όμως να πετύχουμε περιβαλλοντικούς στόχους νωρίτερα στα νησιά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις