Πολιτική

Μητσοτάκης σε υπουργούς: Έρχονται και άλλα καλά νέα για την οικονομία

Σε εξέλιξη είναι έως αυτή την ώρα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στους υπουργούς του γιατί όπως είπε έχουν τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί. Μάλιστα, τόνισε ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν ψηφιστεί περίπου 30 νομοσχέδια.

Για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δείξαμε πως ήμασταν διατεθειμένοι να σπάσουμε αυγά και ευτυχώς η κοινωνία είναι ώριμη γι’ αυτές τις αλλαγές». Για τη διαχείριση των, καλύτερων από τους στόχους, αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα όταν κερδίζεται δημοσιονομικός χώρος. Μάλιστα κάλεσε τους υπουργούς να υπενθυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης πως μέσα στην τετραετία θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Τέλος, καθώς στο υπουργικό συζητήθηκε και το θέμα της αναβάθμισης και των F-16 και των Μιράζ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως ο πρωταρχικός στόχος είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου υλικού και μετά η προμήθεια νέου. Επισήμανε μάλιστα πως η αναβάθμιση αυτή θα συμβάλει στο να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Οι τελικές ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Για το θέμα αυτό είχε κάνει δηλώσεις και το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιχείρηση επαναπροσέγγισης της μεσαίας τάξης μέσω ΔΕΘ – Πακέτο μέτρων ακόμα και 2 δισ. ευρώ
Με τις ανακοινώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκπέμψει ένα μήνυμα επανεκκίνησης και παράλληλα ένα μήνυμα ότι η επιστροφή του μερίσματος στους πολίτες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση
O Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το «πακέτο» της ΔΕΘ: Στο τραπέζι ρυθμίσεις για ενοίκια, φορολογία και «προσωπική διαφορά» συνταξιούχων
Ο Κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της θέσης της χώρας στη διεθνή «σκακιέρα», όπως και για την αμυντική θωράκιση της χώρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 135
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 4