Πολιτική

Μητσοτάκης στο 3ο Paris Peace Forum: Νέες τεχνολογίες, συνεργασία και αλληλεγγύη για την πανδημία

Τη σημασία της συνεργασίας, του μοντέλου της συλλογικής καινοτομίας και της επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και στις λύσεις που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής, και δη η τεχνητή νοημοσύνη, τόσο για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού όσο και κυρίως κατά τη διαδικασία οικοδόμησης μίας νέας παγκόσμιας τάξης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του στο 3ο Paris Peace Forum, που είναι αφιερωμένο στη συλλογική αντίδραση στην πανδημία και στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε κοινά προβλήματα.

Το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Σε όλη την Ευρώπη, η συνεργασία μας πέτυχε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο. Πρόκειται για ένα από τα μοντέλα συνεργασίας που θα πρέπει να ορίσουν το μέλλον μας. Αν πράγματι έχουμε κάποιες ελπίδες να οικοδομήσουμε μία νέα παγκόσμια τάξη, μετά την έξοδο από αυτή την πανδημία, οφείλουμε να ασπαστούμε τη δύναμη, πρέπει να “αγκαλιάσουμε” τη δύναμη της συλλογικής καινοτομίας: Να επενδύσουμε στον ψηφιακό τομέα, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να στραφούμε σε βιώσιμες λύσεις και σε οικονομίες με υψηλούς μισθούς για το μέλλον μας» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προειδοποίησε με νόημα ότι «δεν μπορούμε πια να περιοριζόμαστε, να καθοδηγούμαστε από στενόμυαλα προσωπικά συμφέροντα ή να παρενοχλούμαστε από κακόβουλα κράτη».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μπορούν να βρεθούν λύσεις στα πλέον πιεστικά και σύνθετα προβλήματα μέσω της διαμόρφωσης μίας κοινής γραμμής, η οποία, όπως είπε, θα εδράζεται στην αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τον αμοιβαίο σεβασμό και το κράτος δικαίου.

Αναφερόμενος στην μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως μολονότι το 2020 χάσαμε αγαπημένα μας πρόσωπα, χάθηκαν θέσεις εργασίας και οι οικονομίες ανά την υφήλιο είναι σε ύφεση, η δραστηριότητα και η προσφορά των ειδικών, των ιατρών, των νοσηλευτών, των επιστημόνων και όλων όσοι καινοτομούν αποτελεί φορέα ελπίδας. «Στην Ελλάδα, οι ειδικοί αυτοί μας επέτρεψαν να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά (από την πανδημία), να περιορίσουμε την διάδοση (του ιού) και να έχουμε σταθερά έναν χαμηλό απολογισμό όσον αφορά τους θανάτους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς