Πολιτική

Μητσοτάκης: «Θέλουμε οι Καναδοί να μετέχουν στο success story της Ελλάδας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε το βράδυ της Κυριακής (28.03.2021) σε επετειακή εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση στη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά παρουσία και του Τζαστίν Τριντό.

«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Αφήσαμε πίσω μας τα χρόνια της κρίσης. Αυτή είναι μια χώρα που αποπνέει μια νέα αίσθηση αυτοπεποίθησης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε κοινή διαπίστωση πως υπάρχει ένα εύρος θεμάτων στα οποία η ατζέντα των δύο φιλελεύθερων ηγετών έχει κοινά σημεία, όπως η Κλιματική Αλλαγή, η Ενέργεια, η συμπεριληπτική ανάπτυξη με έμφαση στις ευκαιρίες για τους νέους και η Ισότητα των Φύλων. «Θα ήθελα να σε συγχαρώ για τα βήματα που έκανες σε θέματα όπως η Ισότητα των Φύλων. Ξεκάθαρα στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο σημείο αυτό, αλλά παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα και στη δική μας ατζέντα. Σε ό,τι αφορά προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στην εποχή μετά την πανδημία, ο ηγετικός σας ρόλος σε θέματα όπως η Κλιματική αλλαγή, είναι ένα θέμα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μέσω συλλογικής δράσης. Έχουμε λάβει τολμηρές πρωτοβουλίες να απομακρυνθούμε από τα ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας. Και πλέον οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες πως θα σημειώσουμε πολύ καλή επίδοση στη δύσκολη διαδρομή προς μία οικονομία μηδενικών εκπομπών».

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού
 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στη σημασία της συμπεριληπτικής ανάπτυξης δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι αυτή θα πρέπει πρωτίστως να συμπεριλάβει τους νέους: «Είναι πολύ σημαντικό για φιλελεύθερους πολιτικούς όπως εσύ και εγώ. Ιδίως μετά την πανδημία, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως δεν θα υπάρξει μια νέα γενιά νικητών και ηττημένων. Ο COVID-19 κατέστησε σαφές πως μπορεί να πιστεύει κανείς στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς, αλλά υπάρχουν στιγμές που το κράτος θα πρέπει να αναλάβει δράση και ουσιαστικά να παρέμβει για θέματα που οι ιδιωτικές αγορές δεν μπορούν αντιμετωπίσουν. Όλοι μάθαμε την αξία να έχουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που είναι σε θέση να προσφέρει δωρεάν και ποιοτική περίθαλψη σε όλους. Είναι ένα σημαντικό κληροδότημα που μας άφησε ο COVID-19 και το οποίο θα μείνει μαζί μας».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημίας υπογράμμισε ότι: «με ανησυχεί ιδιαίτερα η νεότερη γενιά. Έχω την αίσθηση πως κάποιες φορές αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως χαμένους αυτής της μνημειώδους αλλαγής που λαμβάνει χώρα. Υποχρέωσή μας είναι, όταν σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα, να εστιάσουμε στους νέους και να διασφαλίσουμε πως η ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς που οραματιζόμαστε αφορά και αυτούς. Πρόκειται για μια διαφορετική γενιά. Σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο. Θα πρέπει να μιλήσουμε τη δική τους γλώσσα και αυτό θα είναι μια σημαντική πρόκληση για εμάς, να κάνουμε την πολιτική και τις δημόσιες υπηρεσίες κάτι που αφορά τη νέα γενιά».

Τριντό: Να εργαστούμε από κοινού για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους*

«Η ελληνική κοινότητα του Καναδά είναι πυλώνας της κοινωνίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, προσθέτοντας πως η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση αποτελεί «απόδειξη των δεσμών και των κοινών αξιών που εδώ και γενιές έχουν φέρει κοντά τις δυο χώρες μας». «Οι Καναδοί ελληνικής καταγωγής εμπλουτίζουν την κουλτούρα μας, την επιχειρηματικότητά μας, αλλά και την καινοτομία, την επιστήμη και βεβαίως τις τέχνες μας. Αυτή η κοινότητα έχει ενισχύσει τους δεσμούς μας με την Ελλάδα, κάτι που θα επιτρέψει να εργαστούμε από κοινού για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους», συμπλήρωσε ο Καναδός Πρωθυπουργός.

diadiktyaki ekdilosi

«Μέσα από πολλές συζητήσεις που έκανα με τον Κυριάκο, συνειδητοποίησα που βρισκόμαστε και οι δύο σε σημαντικά ζητήματα, όπως η ισότητα των δύο φύλων, η αναγνώριση της διαφορετικότητας που είναι πολύ σημαντική, η αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, η συμπεριληπτική οικονομία. Αυτά είναι τα ζητήματα που έχουν την μεγαλύτερη σημασία, πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το τι θα πουν οι ειδήσεις μια μέρα», τόνισε. 

«Θέλουμε οι Καναδοί να μετέχουν στο success story της Ελλάδας»

«Θέλουμε οι Καναδοί, και κυρίως οι Καναδοί ελληνικής καταγωγής, να μετέχουν στο success story της Ελλάδας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι με το τέλος της πανδημίας η ελληνική οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη σαφώς πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, αγαπητέ Justin, που πολλές καναδικές εταιρείες θα αποτελέσουν μέρος αυτού του success story. Έχουμε πολύ σημαντικές καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα και θα προέτρεπα περισσότερες καναδικές επιχειρήσεις να δουν την Ελλάδα ως μια επενδυτική ευκαιρία. Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να “ξεμπλοκάρουμε” μια επένδυση από την Eldorado Gold και να υπογράψουμε νέα συμφωνία με την εταιρεία που ανοίγει την προοπτική για τη δημιουργία σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας και στο οικονομικό μέτωπο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221