Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος έχουμε πλήρη εξιχνίαση δολοφονιών

«Το ελληνικό FBI έχει ζωή πέντε μήνες και έχει εξαρθρώσει 48 εγκληματικές οργανώσεις»

Για τη δράση του ελληνικού FBI με αφορμή τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη στο Χαλάνδρι μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι για «πρώτη φορά στην ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος έχουμε πλήρη εξιχνίαση δολοφονιών».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος έχουμε την πλήρη εξιχνίαση των δολοφονιών και σε ό,τι αφορά στους εκτελεστές, καθώς και στους ηθικούς αυτουργούς», υπογράμμισε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για το οργανωμένο έγκλημα και τη μαφιόζικη εκτέλεση στο Χαλάνδρι την περασμένη Πέμπτη (24.4.25).

Είναι βέβαιο ότι η δουλειά που πραγματοποιεί η νέα υπηρεσία, το ελληνικό FBI και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία αποτελείται από ικανότατους αξιωματικούς, θα οδηγήσει στην εξιχνίαση και αυτής της δολοφονίας. Σημασία έχει ότι κάθε μέρα οι επιτυχίες που έχει αυτή η υπηρεσία είναι πολύ μεγάλες. Τα χτυπήματα στο οργανωμένο έγκλημα είναι καθοριστικά. Αρκεί να θυμηθούμε ότι έχουν συλληφθεί 60 άτομα οι οποίοι εξαπατούσαν τους πολίτες και έκλεβαν από την αντλία καύσιμα», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δράση του ελληνικό FBI, επισημαίνοντας:

«Υπάρχει μια τεράστια δραστηριότητα η οποία είναι πολύ στοχευμένη και χτυπάει εκεί που πρέπει τις εγκληματικές οργανώσεις. Η υπηρεσία αυτή έχει ζωή πέντε μήνες και έχει εξαρθρώσει 48 εγκληματικές οργανώσεις. Έχει κατηγορήσει 1.176 δράστες και έχει συλλάβει και παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη 702 δράστες».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για τις αλλαγές στη δομή της ΕΛ.ΑΣ, αναφέροντας ότι «θέτουμε τις βάσεις για μια νέα σύγχρονη αστυνομία και τεχνολογικά αναβαθμισμένη».

«Έχουν ιδρυθεί καινούργιες διευθύνσεις, όπως είναι η Διεύθυνση Κοινωνικής Αστυνόμευσης, δηλαδή η διεύθυνση η οποία ασχολείται με την ενδοοικογενειακή βία, τους ανηλίκους, τα θέματα της προστασίας των ζώων, τη ρατσιστική βία, δηλαδή μια σειρά από θέματα τα οποία είναι σύγχρονα. Η αστυνομία απαιτείται να έχει πολύ στοχευμένες πολιτικές, αφοσιωμένους αστυνομικούς, σχεδιασμό και στρατηγική. Και σε αυτό πάνω γίνεται μια σπουδαία δουλειά, όπως επίσης η εισαγωγή της τεχνολογίας στην αστυνομία έτσι ώστε να μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη».

«Έχουν ιδρυθεί καινούργιες διευθύνσεις, όπως είναι η Διεύθυνση Κοινωνικής Αστυνόμευσης, δηλαδή η διεύθυνση η οποία ασχολείται με την ενδοοικογενειακή βία, τους ανηλίκους, τα θέματα της προστασίας των ζώων, τη ρατσιστική βία, δηλαδή μια σειρά από θέματα τα οποία είναι σύγχρονα. Η αστυνομία απαιτείται να έχει πολύ στοχευμένες πολιτικές, αφοσιωμένους αστυνομικούς, σχεδιασμό και στρατηγική. Και σε αυτό πάνω γίνεται μια σπουδαία δουλειά, όπως επίσης η εισαγωγή της τεχνολογίας στην αστυνομία έτσι ώστε να μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη».

«Για τα τροχαία ατυχήματα ευθύνεται η κουλτούρα και η νοοτροπία μας»

«Πέραν όλων των προβλημάτων, φταίει η αντίληψή μας για την οδήγηση, η κουλτούρα μας, η συμπεριφορά μας. Όταν οδηγούμε και μιλάμε παράλληλα στο τηλέφωνο και παρασύρουμε μια μητέρα με ένα καροτσάκι με το παιδί της, δεν είναι θέμα ελέγχου της αστυνομίας. Αυτό είναι θέμα ευθύνης του καθενός. Αντίστοιχα όταν δεν φοράμε το κράνος και όταν παραβιάζουμε το κόκκινο. Δεν είναι θέμα απλά αστυνόμευσης», σημείωσε.

Για τους πολίτες που οδηγούν χωρίς δίπλωμα οδήγησης είπε πως «έχουμε πολλές χιλιάδες αυτόφωρα φέτος. Αυτή τη στιγμή όσοι οδηγούν χωρίς δίπλωμα και είναι πάρα πολλοί, κυρίως με δίκυκλα, οδηγούνται στο αυτόφωρο. Οδηγούνται δηλαδή στον εισαγγελέα και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς είναι και επαγγελματίες, δηλαδή ασκούν το επάγγελμά τους μέσα από την οδήγηση».

«Θα προσληφθούν 280 αστυνομικοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς»

«Υπήρχε ένας αριθμός αστυνομικών στο μετρό της Αθήνας περίπου 60 άτομα. Έχουν προστεθεί 130 άτομα στον προαστιακό και στα λεωφορεία της ΟΣΥ σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική, γιατί εκεί υπάρχουν αρκετά προβλήματα και με χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι επιχειρούν να φτάσουν στο σημείο για να πάρουν τη δόση τους και με κλοπές και επιθέσεις που γίνεται από καταυλισμούς Ρομά σε βάρος λεωφορείων.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Κυρανάκη να προσληφθούν με δαπάνες της ΣΤΑΣΥ 150 αστυνομικοί, οι οποίοι θα στελεχώσουν όλα τα δρομολόγια και τους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ σε όλο το δίκτυο του μετρό στην Αθήνα, καθώς και 130 αστυνομικοί, οι οποίοι θα προσληφθούν πάλι με δαπάνες της ΟΣΥ και θα πλαισιώσουν τις ανάγκες των λεωφορείων. Άρα συνολικά 280», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης