Πολιτική

Μπακογιάννη: Κυβέρνηση “ακορντεόν” χωρίς δημοκρατική και κοινωνική νομιμοποίηση

Προειδοποίηση προς της κυβέρνηση να μην επιλέξει το δρόμο της θεσμικής ανωμαλίας απευθύνει η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "'Έθνος της Κυριακής".

Η κ. Μπακογιάννη τονίζει πως “η σημερινή κυβέρνηση «ακορντεόν» δεν έχει τη δημοκρατική και κοινωνική νομιμοποίηση, ακόμα και αν κατόρθωσε να μαζέψει τα κουκιά ο κ. Τσίπρας. Στην ουσία πρόκειται για μια κυβέρνηση υπό προθεσμία. Και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία”.

Αναφορικά με το χρόνο των εκλογών η κ.Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι “μετά το σικέ διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι εκλογές είναι κοντά” και σημειώνει ότι “οι double face πλειοψηφίες της κυβέρνησης εντείνουν το κλίμα αστάθειας που είναι καταστροφικό για τη χώρα. Ακόμη και η αδυναμία λειτουργίας του κοινοβουλίου, με βάση τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, καθιστά αυτή την κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου”.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι αυτές τις επιβάλλει ο λαός και συμπληρώνει “ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφής. Η ΝΔ θα επιδιώξει κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις, και θα αξιοποιήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να φύγει μπροστά. Οι νέες διαχωριστικές γραμμές είναι μεταξύ υπευθυνότητας και λαϊκισμού”.

Σε ερώτηση για το εάν η ΝΔ έχει κάνει ακροδεξιά στροφή η πρώην υπουργός υπογραμμίζει “ότι άλλοι βρίσκονταν στις πλατείες με την ακροδεξιά πριν από λίγα χρόνια” ενώ για την προσχώρηση του Πέτρου Τατσόπουλου επισημαίνει ότι “η ΝΔ είχε μεγάλες εκλογικές νίκες μόνο όταν προσέλκυε προσωπικότητες από το κέντρο και την κεντροαριστερά”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: «Δεν έγινα υπουργός για να είναι ευχαριστημένοι οι συνδικαλιστές της Αριστεράς αλλά οι ασθενείς»
Αναφερόμενος σε προηγούμενη επίσκεψή του στο νοσοκομείο Λαμίας, έκανε λόγο για «τη μέρα που η γνωστή συμμορία της μιζέριας, έκανε τόσο μεγάλα επεισόδια ώστε στο τέλος επενέβη η ΕΛΑΣ»
Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: «Δεν έγινα υπουργός για να είναι ευχαριστημένοι οι συνδικαλιστές της Αριστεράς αλλά οι ασθενείς»
10