Πολιτική

“Μπαρούτι” η… Yeni Safak! «Κάποιοι θέλουν ένταση στο Αιγαίο και βάζουν την Ελλάδα να προκαλεί»!

Οι Τούρκοι δεν έχουν πάρει με… καλό "μάτι" την πολυεθνική άσκηση "Ηνίοχος 2018", στην οποία συμμετέχει και στην Ελλάδα. Φαίνεται από ένα νέο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής (ακραίας) εφημερίδας Yeni Safak.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η τουρκική εφημερίδα θεωρεί την Ελλάδα… “πιόνι”. Όπως χαρακτηριστικά γράφει η Yeni Safak, πίσω από την «επιθετική στάση της Ελλάδας στο Αιγαίο» υπάρχουν άλλες χώρες.

Τις οποίες και κατονομάζει. Είναι οι χώρες που συμμετέχουν στη στρατιωτική άσκηση «Ηνίοχος 2018». Και αυτές είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιταλία και το Ισραήλ.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «νέα στρατηγική» των κρατών αυτών. Στόχος τους είναι η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, υποστηρίζει η Yeni Safak. Και μάλιστα, σημειώνει, την ώρα που η Τουρκία… «καταπολεμά με επιτυχία τρομοκρατικές δυνάμεις στο Αφρίν».

yenisafak

Yeni Safak: Παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας

Η εφημερίδα προχωρά ακόμη πιο… πέρα. Και πιο προκλητικά. Κάνει λόγο για «συχνές παραβιάσεις των χωρικών υδάτων της Τουρκίας και για ενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από την Αθήνα».

Ισχυρίζεται δε, ότι η Ελλάδα αυξάνει τον αριθμό των οπλικών συστημάτων Joint Standoff Weapons (J-SOWs), τα οποία της… έδωσαν οι ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Σαμαρά: «Αν κάποιοι παλιοί πολιτικοί ανακάλυψαν τα ρουσφέτια το 2026, πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική» – Υποχρεωτική η άρση ασυλίας
«Ακούω για κακουργήματα. Δεν υπάρχει κακούργημα εξ αμελείας. Υπάρχει δόλος. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας αλλά είναι άλλο το κακούργημα και άλλο το πλημμέλημα»
Παύλος Μαρινάκης
Στο φως οι διάλογοι της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι η Κατερίνα Παπακώστα βουλευτής Τρικάλων» – «Να κόψουμε να τα τα βάλουμε στους δικούς μας»
Οι συνομιλίες αυτές, που έχουν καταγραφεί την περίοδο 2020-2021, αφορούν πολιτικά πρόσωπα, στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και παραγωγούς, και επικεντρώνονται στον τρόπο διαχείρισης και κατανομής των κοινοτικών επιδοτήσεων
Η Κατερίνα Παπακώστα 21
Ανασχηματισμός: Η πιο δύσκολη απόφαση του Κυριάκου Μητσότακη, στον απόηχο των δικογραφιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ  
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η άρση ασυλίας δεν συνιστά τεκμήριο ενοχής, επισημαίνοντας ότι άλλο η ποινική αξιολόγηση και άλλο η πολιτική διαχείριση κάθε υπόθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης 73
Κυριάκος Βελόπουλος: Θα έχουμε κυβέρνηση με υπόδικους βουλευτές – Πιστεύω τον Σεπτέμβριο θα γίνουν εκλογές
Όπως είπε, εάν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός θα έδινε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να μιλήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να δεσμευτούν οι περιουσίες όλων όσων εμπλέκονται
Κυριάκος Βελόπουλος