Πολιτική

Μπαρόζο: Η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες – Αξίζει τη στήριξή μας

H Ελλάδα καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και η ελληνική κυβέρνηση αξίζει τη στήριξή μας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε ομιλία του στις Βρυξέλλες, ο Ζ. Μπαρόζο υπεραμύνθηκε της πολιτικής δημοσιονομικής σταθεροποίησης που ακολουθείται στα κράτη- μέλη της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί θα πρέπει να τηρηθούν. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πολιτική αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί με περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για τις αδύναμες χώρες με στοχευμένες δράσεις για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, κυρίως τους νέους που πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται στην ευρωζώνη δεν είναι ούτε μονόπλευρη αλλά ούτε και δογματική και λαμβάνει υπόψη τις βραχυπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στα κράτη- μέλη. Χαρακτηριστική, όπως είπε, της ευελιξίας που επιδεικνύει η ευρωζώνη σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι η χορήγηση διετίας στην Ισπανία και ενός έτους στην Πορτογαλία σχετικά με την υποχρέωση μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3%.

Ο Ζ. Μπαρόζο τάχθηκε κατά της χαλάρωσης της πειθαρχίας, υποστηρίζοντας πως ενδεχόμενη παραβίαση των κανόνων δεν θα συνέβαλε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Διαβάστε

Μπαρόζο: Δύσκολο το 2013 αλλά η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Μπαρόζο σε Μπερλουσκόνι: Η Ιταλία πρέπει να παραμείνει “στον δρόμο της σταθερότητας και των μεταρρυθμίσεων”

Συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ-Γιούνκερ-Μπαρόζο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση για τα «μπλόκα» αγροτών και κτηνοτρόφων – Τα μπλοκαρισμένα ΑΦΜ και το μήνυμα για κατανόηση
Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι βουλευτές που προέρχονται από αγροτικούς νομούς, και γίνονται δέκτες των παραπόνων από τους τίμιους αγρότες και κτηνοτρόφους που παλεύουν για την επιβίωση τους
αγρότες
Μητσοτάκης σε νέους στο «Forbes 30 under 30»: Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα και έχουμε κάθε λόγο να το υποστηρίξουμε
«Στέλνουμε μήνυμα στη νέα γενιά ότι αν είσαι κάτω από 25 ετών, από 1.1.2026 δεν θα πληρώνεις καθόλου φόρο εισοδήματος και αν είσαι από 25 μέχρι 30 ετών θα πληρώνεις φόρο 9%», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Forbes 30 under 30»