Πολιτική

“Μποναμάς” 1,6 δις ευρώ από Παπαγγελόπουλο στην κυβέρνηση

Ένα μεγάλο μποναμά έχει για την κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορεί να αποδεσμευθεί και να χρησιμοποιηθεί ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων €, το οποίο τώρα παραμένει αχρησιμοποίητο.

Από αυτά τα 900 δισεκατομμύρια ευρώ είναι ζεστό χρήμα και τα υπόλοιπα 700 εκατ. είναι ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Πρόκειται για ποσά και περιουσία που έχουν δεσμευθεί από φοροφυγάδες, καταχραστές δημόσιας περιουσίας, από μιζαδόρους και άλλες υποθέσεις για τις οποίες η Δικαιοσύνη έχει προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για πράξεις σε βάρος του Δημοσίου.

Μέχρι τώρα λόγω νομικού κενού η κυβέρνηση και η πολιτεία γενικότερα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα ποσά, ούτε βεβαίως τα άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Τώρα με νομοσχέδιο, που αναμένεται στο προσεχές διάστημα να προωθηθεί στη Βουλή, για ψήφιση από τον κύριο Παπαγγελόπουλο, θα δοθεί το πράσινο φως να χρησιμοποιούνται αυτά τα ποσά από την κυβέρνηση.

Τέλος, οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αρκεί βεβαίως να μην μπλέξουν στα γρανάζια του κουαρτέτου και των τεχνικών κλιμακίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331