Πολιτική

“Μποναμάς” 1,6 δις ευρώ από Παπαγγελόπουλο στην κυβέρνηση

Ένα μεγάλο μποναμά έχει για την κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορεί να αποδεσμευθεί και να χρησιμοποιηθεί ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων €, το οποίο τώρα παραμένει αχρησιμοποίητο.

Από αυτά τα 900 δισεκατομμύρια ευρώ είναι ζεστό χρήμα και τα υπόλοιπα 700 εκατ. είναι ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Πρόκειται για ποσά και περιουσία που έχουν δεσμευθεί από φοροφυγάδες, καταχραστές δημόσιας περιουσίας, από μιζαδόρους και άλλες υποθέσεις για τις οποίες η Δικαιοσύνη έχει προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για πράξεις σε βάρος του Δημοσίου.

Μέχρι τώρα λόγω νομικού κενού η κυβέρνηση και η πολιτεία γενικότερα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα ποσά, ούτε βεβαίως τα άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Τώρα με νομοσχέδιο, που αναμένεται στο προσεχές διάστημα να προωθηθεί στη Βουλή, για ψήφιση από τον κύριο Παπαγγελόπουλο, θα δοθεί το πράσινο φως να χρησιμοποιούνται αυτά τα ποσά από την κυβέρνηση.

Τέλος, οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αρκεί βεβαίως να μην μπλέξουν στα γρανάζια του κουαρτέτου και των τεχνικών κλιμακίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει συμμάχους σε Νέα Αριστερά και ανεξάρτητους βουλευτές για προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ για να συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα αλλά κόμματα προκειμένου να κατατεθεί αίτημα προανακριτικής επιτροπής
Σωκράτης Φάμελλος 1
Πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Χνάρη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο εάν συμπεριλαμβάνετε στην δικογραφία και ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Επιχείρηση damage control με ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος μιας νέας δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταλογιστούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στους πραγματικούς δικαιούχους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 2