Πολιτική

Ν. Κακλαμάνης: Συνταγματική Αναθεώρηση και εκλογές μέσα στο 2015

«Μπορεί να ξαναμπεί στο τραπέζι» η πρόταση των οκτώ βουλευτών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή, μαζί με χρονοδιάγραμμα της πορείας προς τις εκλογές μέσα στο 2015, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

«Πιστεύω ακράδαντα, ότι η χώρα αυτήν τη στιγμή δεν χρειάζεται εκλογές. Ήμουν από αυτούς που βγήκαν δημόσια από την πρώτη στιγμή μόλις είδα την πρωτοβουλία των οκτώ και είπα να μην απορρίψουμε αυτήν τη πρόταση, να τη συζητήσουμε» είπε ο κ. Κακλαμάνης και υπενθύμισε την πρόταση «να βγάλουμε Πρόεδρο, να τελειώσουμε τη Συνταγματική Αναθεώρηση και δέσμευση της κυβέρνησης για εκλογές μέσα στο ’15».

Και κατέληξε λέγοντας: «Η πρακτική τι έλεγε; Ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος πριν από τέλος Απριλίου- αρχές Μαΐου δεν γίνεται. Επομένως, οι εκλογές είχαν δύο πιθανές ημερομηνίες, ή τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο. Αυτή λοιπόν, η πρόταση νομίζω ότι μπορεί να ξαναμπεί στο τραπέζι και να τη συζητήσουμε σοβαρά. Όσοι πιστεύουμε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές οφείλουμε να συνδράμουμε σε αυτή την ιστορία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Χριστούγεννα με τους ψηφοφόρους για τους βουλευτές της ΝΔ: Τα εκλογικά σενάρια και τα «νέα κόμματα»
Η Ν.Δ. βρίσκεται πολύ μακριά από την αυτοδυναμία και ακόμη περισσότερο από το ποσοστό του 40,56% που είχε συγκεντρώσει στις εθνικές εκλογές του 2023, όταν είχε εκλέξει 158 βουλευτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό
Κώστας Καραμανλής για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη: «Αποχαιρετώ τον συναγωνιστή από τα πρώτα μας βήματα στη Θεσσαλονίκη»
Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών έπειτα από πολύχρονη μάχη με σοβαρή ασθένεια
Ο Κώστας Καραμανλής με τον Δημήτρη Σταμάτη σε συνάντησή τους λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004