Πολιτική

ΝΔ για καταψήφιση ανάπλασης στο Μάτι: ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνική ευαισθησία έννοιες αντίθετες

Σκληρή ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψήφισε τα έργα ανάπλασης στο Μάτι.

Αναλυτικά αναφέρει: «ΣΥΡΙΖΑ και υποκρισία: έννοιες ταυτόσημες. ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνική ευαισθησία: έννοιες αντίθετες. Τις προηγούμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ούτε το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ούτε τα voucher για τον τεχνολογικό εξοπλισμό στους εκπαιδευτικούς. Σήμερα το τερμάτισε καταψηφίζοντας και τα έργα ανάπλασης για το Μάτι. Κάθε σχόλιο περιττεύει».

Η κυβέρνηση αποφάσισε η δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας να κατευθυνθεί στην δημιουργία κοινωνικών κατοικιών που θα δοθούν σε πυρόπληκτους που δεν μπορούν να οικοδομήσουν εκ νέου τα σπίτια τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, το καταψηφίζει υποστηρίζοντας ότι η αρχική συμφωνία με την Κύπρο ήταν να δημιουργηθεί στο Μάτι νοσοκομείο και όχι να γίνουν κατοικίες. Μάλιστα, σημειώνουν ότι με το σχέδιο της κυβέρνησης, περίπου δύο χιλιόμετρα από εκεί που θα γίνουν οι κοινωνικές κατοικίες, υπάρχει έκταση όπου θα υπάρξει αναβάθμιση του περιαστικού δάσους και μέσα στην έκταση που υπήρχαν οι κατασκηνώσεις του Οίκου Ναύτου θα δημιουργηθεί αναψυκτήριο.

Όπως σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, η αρχική συνεννόηση Αθηνών-Λευκωσίας το 2018, προέβλεπε την ανέγερση νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και όχι κοινωνική κατοικία, ενώ, στο εισαχθέν νομοσχέδιο δίδεται η δυνατότητα λειτουργίας νυχτερινού κέντρου σε δασική περιοχή.

«Για μείζον πολιτικό σκάνδαλο άγνοιας ή λανθασμένης διάθεσης πόρων», μίλησε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ ο εισηγητής της μειοψηφίας Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να επενδύσει στη δημόσια υγεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Λαζαρίδης επιμένει στις αιχμές κατά του Δένδια: Να μην ρίχνει νερό στο μύλο της εσωστρέφειας
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε σε προσήλωση στον στόχο της τρίτης τετραετίας και, ερωτηθείς για τις δημοσκοπικές αναφορές του υπουργού Άμυνας, παρέπεμψε στον ίδιο τον κ. Δένδια
Νίκος Δένδιας
Γιώργος Φλωρίδης για Τέμπη: Yπάρχει νομικό πλαίσιο για εξετάσεις των σορών στο εξωτερικό
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε ότι η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα έχει προσδιοριστεί για τις 23 Μαρτίου 2026, δίνοντας έμφαση στην εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας
Συλλαλητήριο στη Λάρισα για τα Τέμπη
Συνέδριο με «αγκάθια» στο ΠΑΣΟΚ - Η ρήτρα μη συνεργασίας με τη ΝΔ, το δημοψήφισμα και οι εσωκομματικές ισορροπίες
Στο τραπέζι έχει πέσει και η προοπτική ενός δημοψηφίσματος στο εσωτερικό του κόμματος, όπως προβλέπει εξάλλου το καταστατικό του σε περιπτώσεις κρίσιμων αποφάσεων ή σημαντικών ζητημάτων
Νίκος Ανδρουλάκης / Χάρης Δούκας
Στην Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Μηνύματα και απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν την εξωτερική πολιτική
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να τονίσει ότι η ΝΔ «παραμένει βαθιά πατριωτική δύναμη» αλλά.. και μια «πλατιά λαϊκή παράταξη», απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί από τους Σαμαρά και Καραμανλή
Κυριάκος Μητσοτάκης