Πολιτική

ΝΔ για υπόθεση Γεωργιάδη: «Πρωτοφανής κανιβαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ»

Πολιτικό κανιβαλισμό καταλογίζει στην κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη η ΝΔ, αποδίδοντας μάλιστα προσωπικές ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα.

«Από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε αυτή η υπόθεση προ τριών ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δημοσιογραφικά του παραμάγαζα επιχείρησαν να της προσδώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά για προφανείς λόγους. Ο κ. Γεωργιάδης, από την πρώτη ώρα που του καταλογίστηκε ότι κατηγορείται για μία υπόθεση που δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική του ιδιότητα, παραιτήθηκε αμέσως από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να μην την εμπλέξει καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Αυτό έχει συμβεί εδώ και τρία χρόνια και επομένως είναι πρωτοφανής κανιβαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί ακόμη και σήμερα να προσδώσει πολιτικό χαρακτήρα σε μία εν εξελίξει υπόθεση που δεν έχει τελεσιδικήσει», αναφέρουν μεταξύ άλλων πηγές της ΝΔ.

Επίσης, σημειώνουν ότι η ανακοίνωση του Μαξίμου προδικάζει την ενοχή Γεωργιάδη, παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και εκκρεμεί η δίκη στο Εφετείο. «Η κυβέρνηση παραβίασε βάναυσα έναν νόμο που η ίδια ψήφισε προσφάτως και λέει ότι μέχρι να τελεσιδικήσει μια υπόθεση, είναι ανεπίτρεπτο ειδικά για τις δημόσιες αρχές -δηλαδή πρωτίστως την κυβέρνηση- να προσβάλλουν το τεκμήριο της αθωότητας σε οποιοδήποτε στάδιο μια δικαστική διαδικασίας πριν τελεσιδικήσει», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει πως πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα»
«Κυρία Κωνσταντοπούλου, κάνατε ουρά σας την αντιπολίτευση και ο κύριος Ανδρουλάκης σπεύδει να ακολουθήσει κάθε πρωτοβουλία σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Νικήτας Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αποστάσεις Δένδια για το Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης πολιτικών επιδιώξεων»
«Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο των Εθνικών Αγώνων που πρέπει να το αποστειρώσουμε από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας 32