Πολιτική

ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ: Η υποκρισία του «πράσινου ΣΥΡΙΖΑ» -Τους αφήνουμε στις αντιφάσεις τους

Τα πυρά του προς το ΠΑΣΟΚ έστρεψε σήμερα, Τετάρτη (27.11.24), η ΝΔ, κατηγορώντας το για υποκρισία και κάνοντας λόγο για «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ».

«Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη στα λόγια ζητάει μείωση των φόρων και το ΠΑΣΟΚ στην πράξη (όπως στον Δήμο Αθηναίων με τον Χάρη Δούκα) αυξάνει τα δημοτικά τέλη για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τουρισμό, εστίαση και καταστήματα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Ανδρουλάκης συναντάται σήμερα με τους κοινωνικούς εταίρους και υποτίθεται ότι τάσσεται υπέρ μεγαλύτερων αυξήσεων στον κατώτατο μισθό μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ ο κ. Δούκας δηλώνει ότι η αύξηση στα δημοτικά τέλη οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση του μισθολογικού κόστους, λόγω της ανόδου του κατώτατου μισθού (και των αποδοχών των δημοτικών υπαλλήλων), που αποφάσισε η κυβέρνηση», σύμφωνα με τη ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον Χάρη Δούκα πως προεκλογικά στο πρόγραμμά του δεσμευόταν «ότι μπορούμε και προχωρούμε σε μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών κατά τουλάχιστον 10%» και κατόπιν εκλογής αυξάνει τα δημοτικά τέλη σε επαγγελματίες, τουρισμό και καταστήματα».

«Η κυβέρνηση μειώνει στην πράξη και με μόνιμο τρόπο τους φόρους, ενώ το ΠΑΣΟΚ στα λόγια τάζει μείωση φόρων, χωρίς μελέτη και χωρίς να λέει που θα βρει 3 δισεκατομμύρια ευρώ, και στην πράξη αυξάνει τα δημοτικά τέλη, τα οποία έταζε ότι θα μειώσει» αναφέρει η ΝΔ.

Την ίδια στιγμή σημειώνει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μειώσει μέχρι τώρα πάνω από 60 φόρους, άμεσους αλλά και έμμεσους και πως στον νέο προϋπολογισμό προβλέπεται η μείωση άλλων 12 και «θα συνεχίζει να το πράττει με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και με μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση των πολιτών».

«Αφήνουμε το ΠΑΣΟΚ στις αντιφάσεις του, άλλα να λέει στα λόγια και άλλα να κάνει όταν βρεθεί σε θέση ευθύνης. Και επειδή ο κ. Ανδρουλάκης παρουσιάζει προτάσεις χωρίς κοστολόγηση θα τον καλούσαμε να ξεκινήσει κοστολογώντας πόσο θα στοιχίσουν στους επαγγελματίες της Αθήνας τα αυξημένα δημοτικά τέλη, που αποφάσισε ο ”σύντροφος” του Χάρης Δούκας» καταλήγει η ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10