Πολιτική

ΝΔ: Ο Τσίπρας να ζητήσει συγγνώμη από τους συνταξιούχους

Νέος "πόλεμος" ανακοινώσεων φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης, με αφορμή τις δηλώσεις υπουργών αλλά και του πρωθυπουργού για το ότι μπορεί και να μην υπάρξει νέα περικοπή συντάξεων.

«Ο κ. Τσίπρας άφησε και πάλι μισόλογα για το αν θα κόψει τις συντάξεις που ο ίδιος ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε», σχολιάζει η ΝΔ με αφορμή τι νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο, δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το αν θα κοπούν οι συντάξεις.

Μέχρι να πάρει το πράσινο φως – όπως του ευχόμαστε – ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την ‘ευχή’ που τους έδωσε προ εβδομάδος να μην μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό».

Μαξίμου: Η ΝΔ έχει στηρίξει την εμμονή του ΔΝΤ να περικοπούν οι συντάξεις

Από την πλευρά του το Μαξίμου δηλώνει πως «η ΝΔ έχει στηρίξει όλη της την πολιτική ύπαρξη στη βαθιά της επιθυμία να εφαρμοστεί η εμμονή του ΔΝΤ και να περικοπούν οι συντάξεις. Τόσο για να κατηγορεί την κυβέρνηση, όσο και γιατί αυτό είναι μέρος του προγράμματος Πινοσέτ που έχει αντιγράψει ο κ. Μητσοτάκης και επιθυμεί να εφαρμόσει στην Ελλάδα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Λυπούμαστε, αλλά θα τους διαψεύσουμε διπλά» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «τόσο στην κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019 όσο και στις επόμενες εκλογές, που θα στείλουν τους νοσταλγούς του ΔΝΤ και του Πινοσέτ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 28
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8