Πολιτική

ΝΔ: “Ο Τσίπρας ομολόγησε την ήττα του” – Ικανοποίηση από τη σύνοδο του ΕΛΚ

Διαχειριστής της ήττας του έχει καταστεί πλέον ο Τσίπρας σύμφωνα με τη ΝΔ. Για το τελευταίο στάδιο της πολιτικής απαξίωσης της κυβέρνησης μιλάνε στην Πειραιώς. Ενισχύεται η εκτίμηση πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές. Ικανοποίηση για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και την στήριξη Βέμπερ.

Ως ομολογία ήττας θεωρούν στη ΝΔ τη χθεσινή εμφάνιση και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, παρά την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, με την οποία πέφτει η αυλαία των υποχρεώσεων που προκύπτουν για την Ελλάδα από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως επισημαίνουν από την οδό Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ο πρωθυπουργός απέφυγε για πρώτη φορά να πει ότι στις επερχόμενες εκλογές και στις ευρωεκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προσθέτουν ότι ο κ. Τσίπρας καθίσταται πλέον σε «διαχειριστή της ήττας του», ενώ θεωρούν ενδιαφέρον πως ο πρωθυπουργός εστίασε κατ’ αυτόν τον τρόπο όχι στην επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποστήριξε συγκεκριμένα πως το ποσοστό που θα συγκεντρώσει η ΝΔ θα είναι κατώτερο των προσδοκιών, με αποτέλεσμα εσωτερικές αναταράξεις και αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αμφισβήτησε ευθέως και τις δημοσκοπήσεις, υποστηρίζοντας πως είναι ψευδείς και τροφοδοτούνται από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη υπέρ τους.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τον ιδιότυπο διάλογο Τσίπρα-Καμμένου μετά τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, στελέχη της ΝΔ λένε πως ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής στην ομιλία του: πρόκειται για το τελευταίο στάδιο της πολιτικής απαξίωσης που δεν είναι άλλο από την απαξίωση, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η σαπουνόπερα ευτυχώς τελειώνει σε 100 ημέρες, καθώς οι πολίτες θ’ απαλλάξουν τη χώρα από τους πρωταγωνιστές και τους κομπάρσους της», ανέφεραν, εξάλλου, πηγές της ΝΔ, εμμένοντας έτσι εμμέσως στην εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές.

Την ίδια στιγμή, στη ΝΔ επικρατεί ικανοποίηση για τη σύνοδο του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξήχθη στην Αθήνα και κυρίως από την αναφορά του Μάνφρεντ Βέμπερ – υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν – τόσο στην ανάγκη αλλαγής κυβέρνησης στην Ελλάδα και τη στήριξη της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη όσο και στο ενδεχόμενο μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ενδεχόμενο το οποίο συνάδει με τις οικονομικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη και το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, εξ ου και προκλήθηκε μεγάλη ενόχληση στην οδό Πειραιώς από το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που εμφάνιζε τη γερμανική κυβέρνηση να είναι αντίθετη σ’ αυτό το ενδεχόμενο και την κυβέρνηση στην Αθήνα να στοιχίζεται πίσω της.

Κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου του ΕΛΚ, εξάλλου, την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε και για την υποστήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση στον Νίκολας Μαδούρο στη Βενεζουέλα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να ρωτάει με νόημα «τι… μυστικά μπορούν να μοιράζονται Τσίπρας-Μαδούρο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το κόμμα Καρυστιανού «απειλεί» Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση και Νίκη – Τι αναφέρει δημοσκόπηση της GPO για τις εκλογικές δεξαμενές
Προς το παρόν δεν απειλεί την κυριαρχία της ΝΔ, η ενδεχόμενη κάθοδος της μπορεί να προκαλέσει ανακατατάξεις στο χώρο της αντιπολίτευσης
Η Μαρία Καρυστιανού 29
Νίκος Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ της δεκαετίας του ’80 επειδή πλησιάζουν εκλογές
«Εκείνο που διεκδικεί η αντιπολίτευση είναι η άνευ αξιολόγησης άκριτη χορήγηση βαθμών, χωρίς εξουσία, χωρίς καθήκοντα και χωρίς αντίκρισμα σε πραγματική υπηρεσία»
Ο Νίκος Δένδιας στη Βουλή 8
Δημήτρης Καιρίδης για Νίκο Δένδια: Όποιος δίνει άλλοθι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι άστοχο και ατυχές
«Ε, όχι και να τα ακούμε από έναν επιχειρηματία»» είπε ο βουλευτής της ΝΔ για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ενώ για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «το έκανε καλοπροαίρετα»
Ο Δημήτρης Καιρίδης 9
Βολές Νίκου Ανδρουλάκη κατά Κυριάκου Μητσοτάκη για Βενεζουέλα και FIR Αθηνών – Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες
Συστηματική εγκατάλειψη των υποδομών κατήγγειλε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο την καθήλωση των αεροπλάνων - «Πάθατε Νετανιάχου» ρώτησε τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής
Νίκος Ανδρουλάκης