Πολιτική

ΝΔ: Πολέμιοι της Δημοκρατίας όσοι υποκινούν καταλήψεις – ΣΥΡΙΖΑ: Άλλα λέει ο Βορίδης

Πόλεμος ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει με αφορμή τις καταλήψεις σε σχολεία.
“Χαρτοπόλεμος” Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις που γίνονται σε πολλά σχολεία της Ελλάδας.
Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν πως “τις τελευταίες μέρες, κάποιοι πατριδοκάπηλοι που παριστάνουν τους πατριώτες καλούν τα παιδιά σε καταλήψεις των σχολείων τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το Μακεδονικό και άλλα εθνικά θέματα”.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα σχολεία πρέπει να μένουν πάντα ανοιχτά και “όσοι για οποιονδήποτε λόγο, είτε από την άκρα αριστερά, είτε από την άκρα δεξιά ενθαρρύνουν ή και υποκινούν σχολικές καταλήψεις είναι εχθροί της γνώσης, εχθροί της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και τελικά πολέμιοι της Δημοκρατίας. Κλειστά σχολεία σημαίνουν κλειστά μυαλά”.
“Είναι προφανές ότι οι μαθητές λαμβάνουν ερεθίσματα και έχουν κάθε δυνατότητα να επιλέγουν πως να αντιδράσουν. Όμως, η ΝΔ είναι εναντίον των καταλήψεων. Δεν θέλει κλειστά σχολεία και ανοιχτά φροντιστήρια. Και προφανώς αυτό δεν αλλάζει καθόλου το γεγονός ότι είναι απολύτως εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι σαφές ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία ούτε στην παρούσα Βουλή, ούτε στην επόμενη Βουλή. Και ο καθένας μπορεί να κινητοποιηθεί όπως νομίζει αλλά όχι με κλειστά σχολεία. Η ΝΔ θέλει ανοιχτά σχολεία και ανοιχτά μυαλά“, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Με αφορμή τις αναφορές αυτές, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως “η ΝΔ αναγκάστηκε να διαχωρίσει τη θέση της από τις ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία. Όμως, οι ακραίες, μισαλλόδοξες και διχαστικές δηλώσεις των κ. Γεωργιάδη – Βορίδη, τις οποίες επανέλαβαν και σήμερα,  δεν αντιμετωπίζονται μέσω ανώνυμων πηγών και διαρροών”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τη Νέα Δημοκρατία να πάρει ξεκάθαρη θέση για την “διείσδυση νεοναζιστών στα σχολεία” όπως λέει χαρακτηριστικά για τις καταλήψεις και υποστηρίζει πως “ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά επιδεικτικά, και να κρύβεται, εδώ και τόσες μέρες”.

“Αν η αξιωματική αντιπολίτευση εννοεί αυτά που γράφει, περί «ανοιχτών μυαλών», τότε οφείλει να οριοθετηθεί άμεσα και ξεκάθαρα απέναντι στη μισαλλοδοξία, κι όχι τα στελέχη της να φλερτάρουν καθημερινά με την πατριδοκαπηλία και την ακροδεξιά ρητορική“, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το «στοίχημα» της κυβέρνησης για Χριστούγεννα με ανοιχτούς δρόμους χωρίς μπλόκα: Τα αιτήματα των αγροτών, ο Τσιάρας και το μήνυμα Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή δεν αναμένεται να αναφερθεί στα μέτρα που βάζει η κυβέρνηση στο «τραπέζι» του διαλόγου, καθώς πια αυτό θα το χειριστεί ο Κ. Τσιάρας
Μπλόκο αγροτών
Δένδιας: Δεν ισχύει ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας στο SAFE – Ζητήθηκε επανυποβολή του αιτήματος, τίποτα δεν έχει λήξει
«Σε τρεις μήνες θα καταλήξουμε στο ποια χώρα θα μετέχει και σε ποιο ευρωπαϊκό αμυντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 117