Πολιτική

ΝΔ: Θα ξηλώσουμε όλες τις θέσεις βολεμένων Συριζαίων στον κρατικό μηχανισμό

Η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει όλες τις περιττές κρατικές δομές που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να... βολέψει ημετέρους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ καταγγέλλει ότι από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας “βολεύει ημετέρους”, φορτώνοντας το κόστος τους στους φορολογούμενους.

Τελευταίο κρούσμα, η νέα ειδική γραμματεία Υποστήριξης Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης , η οποία ψηφίστηκε χθες (σ.σ. 29.1.2019) σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η νέα αυτή ειδική γραμματεία που συστήνει η κ. Ξενογιαννακοπούλου, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως” σημειώνει η Πειραιώς.

Επίσης, αναφέρει ότι με τη θέσπιση και αυτής της νέας γραμματείας “ο αριθμός των νέων θέσεων γραμματέων με τις οποίες έχει φορτώσει τη δημόσια διοίκηση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 φτάνει αισίως τις 32. Με άλλα λόγια, επί ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται μια νέα θέση γραμματέα ή αναπληρωτή γραμματέα κάθε 1,5 μήνα”.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει, ακόμη, ότι μόνο το κόστος της μισθοδοσίας “των 32 αυτών ημέτερων νέων θέσεων γραμματέων” ξεπερνά το 1,6 εκατομμύριο ευρώ και πως αν συμπεριληφθούν στον υπολογισμό και οι μετακλητοί συνεργάτες, το συνολικό κόστος φτάνει σχεδόν τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως”.

Το κύριο πρόβλημα όμως είναι πως η νέα αυτή γραμματεία δεν προσφέρει τίποτα άλλο, παρά μόνο μια κομματικά ελεγχόμενη παραδιοίκηση, η οποία έχει παρόμοιες και επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες με τις υφιστάμενες μονάδες του υπουργείου και στην οποία θα βρουν καταφύγιο – με ειδικά προνόμια – 25 ημέτεροι ως εμπειρογνώμονες””, συνεχίζει η ΝΔ.

Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει ότι η ίδια “σεβόμενη τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών”, και όπως επανειλημμένως έχει δεσμευθεί, “θα καταργήσει όλες αυτές τις περιττές δομές που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα διατηρήσει μόνο τις απολύτως απαραίτητες για την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της έργου”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης: Το καλώδιο πρέπει να ολοκληρωθεί – Κάποιοι κάνουν περισσότερο επικοινωνία, παρά εργάζονται στρατηγικά για τα εθνικά μας συμφέροντα
«Ο Πρωθυπουργός διαφήμισε το καλώδιο ως ένα έργο ζωτικής στρατηγικής σημασίας. Είναι. Ξεκινάς, όμως, ένα τέτοιο έργο με την Κύπρο, χωρίς να έχεις διασφαλίσει την ολοκλήρωση του;»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ
Δεύτερη παραίτηση από το κόμμα Κασσελάκη σε 24 ώρες: «Χαιρέτησε» και ο Μιχάλης Χουρδάκης - «Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε»
Μετά τη Θεοδώρα Τζάκρη, την αποχώρησή του από τους Δημοκράτες ανακοίνωσε και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, αποφεύγοντας προσωπικές αιχμές ή χαρακτηρισμούς
Μιχάλης Χουρδάκης
ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Οι πολίτες θέλουν φθηνότερο καλάθι, όχι ακριβότερες δικαιολογίες»
Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιτίθεται στο Μαξίμου για το τέλος του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους και τη συμφωνία με τη βιομηχανία τροφίμων για πάγωμα τιμών
ΕΛ.Α.Σ. 8