Πολιτική

Νέα Αριστερά: 11,4% ακριβότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την κυβέρνηση θεατή

Πάνω από 10% αυξήθηκε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σε σχέση με πέρσι, και η Νέα Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση για τις ευθύνες της κυβέρνησης. Το νέο κόμμα ζήτησε άμεσα μέτρα για τη μείωση των τιμών.

Στην ανακοίνωσή της για το ακριβότερο τραπέζι των Χριστουγέννων η Νέα Αριστερά σημειώνει ότι «οι πολίτες διαπιστώνουν αυτές τις ημέρες στις γιορτινές αγορές την εκρηκτική ακρίβεια που τροφοδοτεί ο πληθωρισμός της απληστίας και η εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση των τιμών. Μία πολιτική που κάνει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φτωχότερο και καθιστά την Ελλάδα πρωταθλήτρια στις τιμές στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες (σ.σ. 21.12.2023) το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ.-ΕΣΕΕ), φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα στοιχίσει 10,8% έως 11,4% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι. Τα νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν προϊόντα όπως το ελαιόλαδο ακριβότερο κατά 62%, το αρνί 22%, τη τομάτα κατά 15,6%.

Την ίδια στιγμή η θέρμανση αποτελεί είδος πολυτελείας με τους πολίτες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς του ρεύματος και στο κόστος πετρελαίου θέρμανσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε θέλει, ούτε μπορεί να ανακουφίσει τους Έλληνες πολίτες. Η πολιτική που ευνοεί μόνο τα κέρδη των λίγων δεν είναι μονόδρομος. Ζητάμε να ληφθούν άμεσα μέτρα που έχουν παράξει αποτελέσματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, η επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Ανάγκη για επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου»
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να υπηρετήσει τον ιστορικό της ρόλο: να είναι το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε ασθενή που παίρνει φάρμακα στο σπίτι του: «Μικρότερες οι ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ»
Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του ασθενή μίλησε και για τις μεταμοσχεύσεις αλλά και το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων στο Ωνάσειο όπου θα γίνουν τα εγκαίνια το επόμενο διάστημα
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αντιμετωπίζουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια μετασχηματιστική τεχνολογία» – Η συζήτηση στο Athens Innovation Summit
Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης με προτεραιότητα τους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης
Κυριάκος Μητσοτάκης