Πολιτική

“Αποστάσεις” Κοτζιά για Novartis: Η σκανδαλολογία δεν βοήθησε την αριστερά το ’89

Επιμένει ο επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ Νίκος Κοτζιάς στην αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, λέγοντας, σε συνέντευξη στο ρ/σ 247, ότι η άρση ασυλίας του πρέπει να γίνει από την παρούσα Βουλή και ότι ο "εθνικός συκοφάντης δεν θα γλυτώσει την καταδίκη".

Ο κ. Κοτζιάς δηλώνει την πρόθεσή του να συνεργαστεί ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ αν και επιφυλάσσεται και όπως λέει “δεν δίνουμε λευκή επιταγή”. Λέει: “έχω μια βαθιά αντίληψη προσωπικά ότι η αριστερά δεν ήταν μόνο «αντί». Η αριστερά που αντιλαμβανόμουν εγώ και ο τρόπος που έκανα εξωτερική πολιτική είχε πάντα μια θετική ατζέντα” και ισχυρίζεται ότι η θετική ατζέντα λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis τονίζει πως “έχω ένα πρόβλημα, όταν η σκανδαλολογία είναι υποκατάστατο της θετικής ατζέντας δεν μου αρέσει. Αυτό δείχνει ένα γήπεδο το οποίο, σας θυμίζω, την περίοδο ‘89-93 δεν το κέρδισε η Αριστερά».

Προσθέτει όμως ότι από τη στιγμή που τα σκάνδαλα είναι υπαρκτά θα πρέπει η γενική ατμόσφαιρα να οδηγεί στο να τελειώνουμε με τους φορείς των σκανδάλων. Σε ερώτηση για το αν το σκάνδαλο Novartis φέρνει πιο κοντά NΔ και ΚΙΝΑΛ απαντά πως “πιο κοντά δεν μπορεί να τους φέρει. Όταν τα ‘χεις κάνει μαζί τα σκάνδαλα”.

Για τη μήνυση που του είχε υποβάλλει στον Πάνο Καμμένο λέει ότι “δεν θα ανεχθώ να μην λυθεί το θέμα σε αυτή τη Βουλή και να προσπαθήσουν κάποιοι να το πάνε μετά τις εκλογές του Οκτώβρη”. Υπογραμμίζει πως δεν διανοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας και επαναλαμβάνει πως θα καταθέσει και αγωγή κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του αναφέρει ακόμη ότι εισηγήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα την αλλαγή της σύνθεσης της κυβέρνησης με παράλληλη απομάκρυνση του Πάνου Καμμένου το καλοκαίρι του 2018 καθώς επίσης και εθνική καμπάνια υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που όμως δεν έγινε γιατί “το Μαξίμου σκέφτηκε ότι καλύτερα είναι να μην τσακωθεί με τον εθνικό συκοφάντη και αφού δεν θα τσακωθώ μαζί του να μην κάνω και μεγάλες και πολλές καμπάνιες”.

Ο “εθνικός συκοφάντης”

Συνεχίζει την επίθεση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που αρνείται να τον ονομάσει και τον αποκαλεί “εθνικό συκοφάντη” λέγοντας ότι “ο εθνικός συκοφάντης που συνέπεσε με τη δεξιά της ΝΔ και με τη Χρυσή Αυγή στο ζήτημα των Πρεσπών, δεν στάθηκε, δούλεψε αυτό το θέμα και μάλιστα σας θυμίζω ένα μικρό σχόλιο της ΕφΣΥΝ που ρωτούσε την τότε υπουργό Μακεδονίας-Θράκης (σς: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά) εάν από τα απόρρητα που είχε έδινε λεφτά στις μακεδονικές οργανώσεις”.

Τέλος ο κ. Κοτζιάς επιμένει στη θέση του για κοινοβουλευτικό έλεγχο της ΕΥΠ λέγοντας ότι “δεν μπορεί να αποφασίζει όπως θέλει. Κανένας πλέον δεν ελέγχει τίποτα σε αυτόν τον τόπο. Και δεν νομίζω ότι προσάδει στην αριστερά να αφήνει αυτά τα πράγματα ανεξέλεγκτα”. Τέλος αφού ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που απέρριψε την πρόταση του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δικαιούται μια δεύτερη θητεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 204
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21