Πολιτική

Νέα γκάφα Μάρδα! “Δεν υπάρχουν προβλήματα από τα capital controls”!

Από... γκάφα σε γκάφα ο Δημήτρης Μάρδας! Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις... ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά λέγοντας ότι τα προβλήματα που υπήρξαν πέρυσι με τα capital controls, δεν υφίστανται φέτος.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου και της ΕΣΕΕ, οι χρόνοι εξυπηρέτησης των εισαγωγών έχουν περιοριστεί σημαντικά στις έξι ημέρες, καθώς τα προβλήματα από τα capital controls έχουν αμβλυνθεί σε μεγάλο αριθμό.

Κατά την εκδήλωση, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία “Τιμώμενη Χώρα”, σύμφωνα με την οποία, οι τουρίστες από τέσσερις χώρες θα τυγχάνουν έκπτωσης 20% στα εμπορικά καταστήματα της χώρας.
Ο κ. Μάρδας επισήμανε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά, ενώ από την πλευρά της ΕΣΕΕ, o κ. Κορκίδης διευκρίνισε ότι η έκπτωση του 20% δεν σχετίζεται με το tax-free, καθώς η έκπτωση γίνεται άμεσα στο μαγαζί.
Εκτός από τους τουρίστες, συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κερδισμένοι θα είναι και οι έμποροι, καθώς οι χρεώσεις θα γίνονται στο νόμισμα του πελάτη και ως εκ τούτου, η προμήθεια των τραπεζών από τη χρήση POS χρεώνεται στον πελάτη και όχι στην επιχείρηση.
Σημειώνεται ότι για το 2017, οι τιμώμενες χώρες – περιοχές είναι η Κίνα, το Ιράν, τα Δυτικά Βαλκάνια και η Ε.Ε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 1
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 11
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142