Πολιτική

Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τη τραγωδία στο Μάτι

Οι χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τραγωδία στο Μάτι από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το κλίμα πυροδότησαν νέα κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «τυμβωρυχία χωρίς αιδώ» με στόχο «μικροκομματικά οφέλη», ενώ η απάντηση της κυβέρνησης ήταν άμεση λέγοντας πως “ οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα”!

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί συγγνώμη για το Μάτι

Για «τυμβωρυχία χωρίς αιδώ» με στόχο «μικροκομματικά οφέλη» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφορικά με την πυρκαγιά στο Μάτι, διατυπώνοντας, παράλληλα, την απαίτηση, να ζητήσει συγνώμη.

Αναλυτικά ο κ. Χαρίτσης σημειώνει πως «μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σήμερα μια ακόμη θεαματικότερη -μάλιστα- “κωλοτούμπα”, από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ! Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στο Μάτι, μίλησε για “ακραία καιρικά φαινόμενα” και για την κλιματική αλλαγή. Συστήνουμε στον κ. Μητσοτάκη να παραμείνει εκτός της χώρας!».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Φαίνεται ότι μόνο εκεί μπορεί να αφήσει πίσω του το προσωπείο του λαϊκισμού και του ψεύδους, που καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα, και να αποκαταστήσει τη σχέση του με την πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, όμως, απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη. Το οφείλει πρωτίστως στη μνήμη των νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι, πάνω στους οποίους τυμβωρύχησε χωρίς αιδώ προκειμένου για μικροκομματικά οφέλη».

ΝΔ: Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα

Άμεση ήταν η απάντηση του γραφείου του πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων αναφέρει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “ σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητάς σας. Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να έχουμε περισσότερες και πιο έντονες δασικές πυρκαγιές. Αυτό αυξάνει την ευθύνη του κράτους να τις αντιμετωπίσει. Στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε, δυστυχώς, στους 102 νεκρούς. Φέτος με εκατοντάδες πυρκαγιές δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός. Κλιματική αλλαγή είχαμε και πέρυσι και φέτος. Σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητάς σας. Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα. Και μην ξεχνάτε ότι για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη Δικαιοσύνη”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης