Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα κόντρα στη Βουλή μετά τις δηλώσεις Δρίτσα για τον Κουφοντίνα

Νέα κόντρα στη Βουλή μετά τις δηλώσεις Δρίτσα για τον Κουφοντίνα
Φωτογραφία αρχείου

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφουντίνα και τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, πυροδοτήθηκε, μετά την ομιλία στην Ολομέλεια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής απάντησε πως “πραγματικά απορώ πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει και πάλι τη συζήτηση για την τρομοκρατία. Πρέπει να αποφασίσετε κάποτε σε ποια βάρκα πατάτε, σε αυτή της ριζοσπαστικής και της άκρας Αριστεράς, του ακτιβισμού και της μισαλλοδοξίας; ή πατάτε στην βάρκα που κάποιοι στο κόμμα σας και ο αρχηγός σας θέλει να σας πάει που είναι αυτή της «σοσιαλδημοκρατίας» για να μην προσβάλω το ΚΙΝΑΛ και της κεντροαριστεράς;”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, υπογράμμισε ο υπουργός, «μας είπε ότι η τρομοκρατία δεν είναι απειλή για τους δημοκρατικούς μας θεσμούς» και πρόσθεσε «τον “μαζέψατε” ή “μαζεύτηκε “και έκανε μια δήλωση του “ναι μεν αλλά”. Και τώρα έρχεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει και πάλι αυτό το θέμα. Μα καλά τι κάνετε, κάνετε «τερτίπια» στον αρχηγό σας; ο οποίος χθες παρουσίασε ένα ολόκληρο πρόγραμμα για την Υγεία και τώρα εσείς ανοίγετε θέματα τρομοκρατίας; Αυτά τα θέματα πρέπει να είχαν κλείσει και έχουν κλείσει».

Ο κ. Κώστας Αχ Καραμανλής μάλιστα απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «δεν θα αποφασίσετε ούτε εσείς, ούτε εμείς, ούτε κανένας πολιτικός σε ποια φυλακή θα εκτίσει την ποινή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Αυτό πρέπει να το αποφασίσουν άλλοι θεσμοί» εννοώντας την δικαιοσύνη.

 

Τσακαλώτος: Η Αριστερά χρωστάει πολλά στον Δρίτσα

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση αναρωτήθηκε «τι είναι αυτά που κάνετε αυτές τις ημέρες; Λέτε πως όποιος υποστηρίζει τα δικαιώματα των φυλακισμένων είναι με την 17 Ν; Αυτό μας λέτε; Ο κ. Θ. Σοφός, δικός σας άνθρωπος, είναι με την 17Ν, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Κώστα Τζαβάρας, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ 25, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 17 Ν;».

Κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ότι σήμερα το πρωί σήκωσε αυτό το θέμα των δηλώσεων του Θ. Δρίτσα με την έναρξη της συζήτησης στην Βουλή καταλογίζοντάς του ότι «δεν είχε την εντιμότητα να πει ότι ο κ. Δρίτσας είπε αυτά που είπε αλλά μετά το διόρθωσε αμέσως». Μάλιστα, ανέφερε πως «όλη η ιστορία της ΝΔ , ήταν τέτοια …» και κατέθεσε στα Πρακτικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων της εποχής της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη που έγραφαν: «Όλα δείχνουν ΠΑΣΟΚ». «Χτύπησε η ΠΑΣΟΚική 17Ν», ενώ σε μια άλλη δολοφονία της 17Ν έγραφαν: «Φίλοι του Λαλιώτη οι τρομοκράτες». Αυτή, είπε, είναι «η πολιτική σας και δεν έχετε μάθει τίποτα από αυτή την ιστορία σας; Σπιλώνατε τότε μια παράταξη ότι δήθεν ήταν με την 17Ν και τώρα σπιλώνετε όσους υποστηρίζουν τα δικαιώματα ενός φυλακισμένου, ότι είναι με την 17Ν». Η Αριστερά, τόνισε, «σε όλες τις εκδοχές της έχει πάντα ξεκαθαρίσει την θέση της με την τρομοκρατία. Από την αρχή, πάντα. Όχι από το 1974 αλλά από πολύ παλαιότερα όταν υπήρχαν τρομοκρατικές ενέργειες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τον Θοδωρή Δρίτσα λέγοντας ότι «αλήθεια; θεωρείται ότι ο Θοδωρής Δρίτσας χαϊδεύει τα αυτιά της 17Ν; Όλοι και όλες τον ξέρουμε [..] και όλοι λέτε τα καλύτερα για το πόσο έντιμος είναι […] και η Αριστερά χρωστάει πολλά στον Θοδωρή Δρίτσα για τους αγώνες του τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στα κινήματα στον Πειραιά».

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει μια σοβαρή συζήτηση και να αντιμετωπίσει το θέμα του Κουφοντίνα λέγοντας πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι σαν τον Ερντογάν και να έχουμε θάνατο απεργού πείνας, γιατί αυτό θα είναι ένα στίγμα για την παράταξή σας και για την κυβέρνησή σας. Μπορεί κάποιοι από εσάς να πιστεύουν πως βραχυπρόθεσμα θα κερδίσουν εάν επιδείξετε ακροδεξιά αντανακλαστικά, αλλά να ξέρετε ότι στο τέλος αυτό που θα σας μείνει ότι θα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα , μετά από την Θάτσερ με την ΙΡΑ που άφησε απεργό πείνας να πεθάνει .Και αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την υποστήριξη ή όχι της 17Ν». Εσείς είπε δεν θέλετε να πάρετε οποιαδήποτε θέση για να μην έχετε το στίγμα ότι επί ημερών σας πέθανε ένας απεργός πείνας.

Η απάντηση Βρούτση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, απάντησε από την πλευρά του στον κ. Τσακαλώτο ότι « είναι προκλητικό να κουνάει το δάκτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την παράταξη κάνοντας μαθήματα Δημοκρατίας [..] Η ΝΔ αποκατάστησε και τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα σε αυτή την χώρα. Εμείς είμαστε αυτοί κ. Τσακαλώτο. Αυτή η παράταξη είναι που με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αποκατέστησε τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς στην Ελλάδα και αυτό είναι ανεξίτηλα γραμμένο στην πέτρα της Ελληνικής Ιστορίας». Απέρριψε τις μομφές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ο κ. Τσακαλώτος μας έφερε εδώ δημοσιεύματα του Τύπου, «αλλά εμείς δεν επικαλεσθήκαμε ούτε τι λέει η «Αυγή « ή η «Εφ. ΣΥΝ» ούτε το «Ντοκουμέντο» αλλά αναδείξαμε τις δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ». Εγώ, πρόσθεσε, «το πρωί, σας μίλησα για την εκκωφαντική σιωπή που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα και σημείωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αναγκάστηκε να βγάλει δήλωση συρόμενος από την κοινωνική κατακραυγή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις