Πολιτική

Νέο tweet Βαρουφάκη: Στηρίζω Τσακαλώτο – Επιστολή στην Κωνσταντοπούλου

Με νέο tweet, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όχι μόνο διατράνωσε τη στήριξή του στον διάδοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά έδωσε στη δημοσιότητα και την επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πως αν ήταν απόψε στη Βουλή θα ψήφιζε υπέρ των προτάσεων της κυβέρνησης.

Μόνο που ο κ. Βαρουφάκης δεν θα βρίσκεται στη Βουλή επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους και έτσι η επιστολή του ψήφος δεν… μετράει!

“Αύριο ο Ευκλείδης αξίζει την στήριξη όλων μας. Την δική μου την έχει στο ακέραιο. Μετά θα αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα” τιτίβισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και μαζί με το tweet έστειλε και την επιστολή του στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. 


Στην επιστολή του προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει: “Με την παρούσα θέλω να σας ενημερώσω ότι ψηφίζω θετικά στο νομοσχέδιο για την εξουσιοδότητη του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου να διαπραγματευτεί στο πλαίσιο του Eurogroup ιδίως όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.
Η απουσία μου εκτός Αθηνών οφείλεται σε καθαρά οικογενειακούς λόγους”.

Νωρίτερα, και πάλι μέσω twitter, ο άνθρωπος που ήταν μέχρι και προχθές επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους δανειστές χρησιμοποίησε την πιο φθηνή δικαιολογία για να μην βρεθεί απόψε στην Βουλή και να ψηφίσει την εξουσιοδότηση του κοινοβουλίου στην κυβέρνηση έτσι ώστε να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς.
Τουίταρε κιόλας για να μας προλάβει. Και έγραψε:


Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο όταν βρίσκονται σε αποστολή της Κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 7
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά