Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Νεος πόλεμος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βίλλα Αμαλία

Νεος πόλεμος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βίλλα Αμαλία

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της Βίλλας Αμαλία. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας απάντησε σε ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολούθησε και ανακοίνωση της ΝΔ.

H νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας έντονα στην επιχείρηση της αστυνομίας, χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις στην ανακοίνωσή της:

“Το σκιάχτρο του ολοκληρωτισμού έβαλε ξανά τα καλά του για να προστατέψει την κοινωνία από την ανομία και τους ταραξίες. Για την ΕΛΑΣ, το πρόβλημα στις γειτονιές του κέντρου δεν είναι οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής.
Δεν είναι τα κακοποιημένα κορμιά των μεταναστών, ούτε οι μελανοχιτώνες που κυκλοφορούν με εξοπλισμό μάχης, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
Για την ΕΛΑΣ, το πρόβλημα είναι η ύπαρξη κοινωνικών χώρων σαν τη Βίλλα Αμαλίας, που βάζουν φραγμό με την ύπαρξή τους στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.
Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι ένα χώρος, που βρίσκεται για χρόνια στο στόχαστρο των νεοναζί, εκκενώνεται μια μέρα μετά την καταψήφιση από την τρικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τη Χρυσή Αυγή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διαλεύκανση του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ.
Aπ’ ό,τι φαίνεται ανάμεσα σε κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή οι “χάρες” επιστρέφονται.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.”

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση αυτή τονίζοντας: “σε ένα πράγμα συμφωνούμε με τη νεολαία του Συνασπισμού: στη διαπίστωση ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Είναι να απορεί κανείς για το πως ένας χώρος κατασκευής χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών «μολότοφ» περιγράφεται σαν… «κοινωνικός χώρος»!
Όμως, η ελληνική κοινωνία και κρίση έχει και γνώση για το τι συμβαίνει στους χώρους των καταλήψεων δημοσίων κτιρίων. Γνωρίζει επίσης ποιος συναγωνίζεται το άλλο άκρο στην άσκηση βίας, ποιος είναι θαυμαστής, ακόμη και σήμερα, αυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων και ποιος φαντασιώνεται την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Τα υπόλοιπα ανήκουν στο χώρο της παράνοιας”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

“Οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα “κλαψουρίζουν”, επειδή η ΕΛ.ΑΣ. εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη βίλλα Αμαλία. Για ένα μπορούν οι υπερασπιστές της ανομίας να είναι βέβαιοι: ‘Ότι η τρομοκρατία, σαφώς και δεν θα περάσει”.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος εποχής μετά απο 22 χρόνια για την κατάληψη στη Βίλα Αμαλία – Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από όσα βρήκε μέσα η αστυνομία

Εισβολή αστυνομικών στη “Βίλα Αμαλία”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε