Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Η ΕΕ να προχωρήσει σε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνάντησε σήμερα (7.10.2022) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στο γραφείο του στη Βουλή. Κεντρικό θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν η προκλητική στάση της Τουρκίας όσον αφορά το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να επιβληθεί εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία.  

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. «Η διεθνής κοινότητα, και ιδιαίτερα η ΕΕ, οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες. Και με το εμπάργκο όπλων απέναντι σε έναν διεθνή ταραξία, όπως είναι η Τουρκία, αλλά και με την αλλαγή της αρχιτεκτονικής των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Δεν μπορεί να είναι υπό ένταξη μια χώρα, που δεν έχει κανένα σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της με βίαιο και βάναυσο τρόπο» επισήμανε.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια ειδική σχέση ΕΕ-Τουρκίας με αυτοματοποιημένες κυρώσεις.

«Οφείλουμε να εργαστούμε για την επανέναρξη του διαλόγου για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο Κυπριακό.

«Να βρούμε τους τρόπους ώστε να είμαστε αυτό που πραγματικά είμαστε, ένας χώρος δικαίου, που δεν έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά, αλλά είναι στην υπηρεσία των πολιτών της ειρήνης και της ασφάλειας» προσδιόρισε ως προτάγματα για την ΕΕ από την πλευρά του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για «θαλάσσια πάρκα» Τουρκίας: Η εθνική κυριαρχία και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της χώρας, δεν είναι διαπραγματεύσιμα
«Η κυβέρνηση να διεθνοποιήσει άμεσα το ζήτημα στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., της UNESCO και του ΟΗΕ», αναφέρουν Μάντζος - Χριστοδουλάκης
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Ολιγωρία στην υπόθεση της Μονής Σινά καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση – Ζητά και κυρώσεις στο Ισραήλ για τη Γάζα
Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη κυρώσεων προς το Ισραήλ, προκειμένου να τερματιστεί η «λιμοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα»
Αλέξης Τσίπρας 2