Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογική νίκη απαντά τι θα κάνει στις εκλογές

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, ένα μήνα από την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν ρωτήθηκε αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι στόχος του ιδίου και του κόμματός του είναι από τις επόμενες εκλογές να προκύψει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που θα δώσει προοπτική στη χώρα, για τους νέους, με διαφάνεια, αξιοκρατία και βέλτιστη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πώς με τη πολιτική που ακολουθούν επιδιώκουν τον «τοξικό δικομματισμό».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα Πανεπιστήμια και την πανδημία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφερόμενος στα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, όπως συνέβη με την επίθεση εις βάρος καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου το μεσημέρι της Τρίτης, δήλωσε ότι είναι καταδικαστέα κάθε μορφή βίας και πώς τα ΑΕΙ είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Ειδικότερα για το επίμαχο ζήτημα της συγκρότησης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι είναι αντίθετος και αντιπρότεινε να γίνει ό,τι και στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., όπου εταιρείες σεκιούριτυ που έχουν προσληφθεί να φυλάνε το χώρο, για τη διενέργεια παράνομων πράξεων ειδοποιούν την ΕΛΑΣ. Ταυτόχρονα επέκρινε έντονα τη κυβέρνηση, πως απέτυχε στα όσα εξήγγειλε.

Ο κ. Ανδρουλάκης διαφώνησε, τόσο με τη ΝΔ, όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους απέναντι στην πανδημία. Την μεν κυβέρνηση γιατί με τους χειρισμούς της έδειξε ανευθυνότητα και εφησυχασμό, τον δε ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό. Ο ίδιος πρότεινε περισσότερα σημεία διεξαγωγής rapid και μοριακών τεστ και μείωση του κόστους των PCR, λέγοντας ότι η τιμή των 40 ευρώ που πρότεινε το ΚΙΝΑΛ ήταν ενδεικτική.

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει αλλαγές και τοποθετήσεις προσώπων που θα αποτελέσουν το νεο ηγετικό σχήμα στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο θα υποστηρίζει τη δέσμευση του για ανανέωση και ενότητα. «Και ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Λοβέρδος και όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοι, θα έχουν ρόλο, συνδυάζοντας την εμπειρία με την ανανέωση και τελικό στόχο την ενίσχυση και διεύρυνση της παράταξης», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δείτε όλα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θύελλα αντιδράσεων κατά της Hellenic Train για την απόλυση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια
«Ο Κώστας Γενιδούνιας απολύεται παραμονή Πρωτομαγιάς, την ώρα που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τα ''εγκληματικά λάθη'' του Κώστα Καραμανλή» επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train 5
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 3
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 13