Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Χρειαζόμαστε κοινά εργαλεία για να μην αυξηθούν οι ανισότητες από την ενεργειακή κρίση και τη ακρίβεια

«Δυστυχώς δεν έχουν όλες οι χώρες τα μέσα να υποστηρίξουν τους πιο ευάλωτους πολίτες από τις ανατιμήσεις στις τιμές της ενέργειας. Χρειαζόμαστε κοινά εργαλεία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι ανισότητες δεν θα αυξηθούν, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ των διαφορετικών χωρών.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της παρέμβασής του το απόγευμα στην συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) στο επίκεντρο της οποίας ήταν οι δραματικές εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε την σημασία κοινών εργαλείων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και του ράλι των ανατιμήσεων, που επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μου τα τελευταία δώδεκα χρόνια ζει σε μια συνεχή κρίση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πληρώσουν το τίμημα πάλι οι πολίτες. Θα υπονόμευε το ευρωπαϊκό εγχείρημα και την ενότητα που είναι αναγκαία».

Αναφερόμενος στα εκατομμύρια Ουκρανών προσφύγων που εγκατέλειψαν την χώρα τους μετά την ρωσική εισβολή, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η Κομισιόν πρέπει να προτείνει ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασής τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ – Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου μετά την παραίτησή της από τη θέση Συνονίστριας Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ: Δεν μας έχει ενοχλήσει καμία Αρχή
«Την Φεράρι την έχει αγοράσει ο σύντροφός μου από το 2004 και δεν την έχουμε κρύψει. Κάθε προσπάθεια να μας δυσφημήσουν είναι απορριπτέα και άδικη»
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου
25
«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Αρβανίτης και Φαραντούρης «αδειάζουν» την Ακρίτα για την επίθεσή της στον δημοσιογράφο Άγγελο Προβολισιάνο
Η βουλευτής Επικρατείας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις επειδή επιτέθηκε στον κοινοβουλευτικό συντάκτη για παραπολιτικό άρθρο του με θέμα τον Σωκράτη Φάμελο
Έλενα Ακρίτα 14