Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Ελλάδα και Ισραήλ θα συνεργαστούν στα αντι-drones συστήματα και την κυβερνοασφάλεια

Η ατζέντα της συνάντησης των δύο υπουργών Άμυνας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην ενίσχυση της ήδη στενής συνεργασίας τους προχωρούν Αθήνα και Τελ Αβίβ, χαράσσοντας κοινή στρατηγική σε σύγχρονες απειλές. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ίσραελ Κατζ στην Αθήνα, οι δύο χώρες θα συνεργαστούν σε τομείς κρίσιμης τεχνολογικής αιχμής, που βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο των αμυντικών στρατηγικών διεθνώς.

«Η Ελλάδα και το Ισραήλ θα συνεργαστούν σε θέματα που αφορούν τα αντι-drones συστήματα και την κυβερνοασφάλεια», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δένδιας, επιβεβαιώνοντας πως Ελλάδα και Ισραήλ έχουν αναπτύξει ισχυρά ερείσματα συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα. 

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των υπουργών, πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Στο πλαίσιο των συναντήσεων, συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ καθώς επίσης περιφερειακά και διεθνή ζητήματα άμυνας και ασφάλειας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αμυντική συνεργασία Ελλάδας–Ισραήλ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μία περίοδο που οι υβριδικές απειλές και η τεχνολογική υπεροχή αναδεικνύονται σε βασικά πεδία γεωπολιτικής ισχύος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρέας Λοβέρδος: Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο του στη Δάφνη – «Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν»
«Κανέναν δεν πτοούν, κανέναν δεν εκφοβίζουν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρότερη από τις επιθέσεις τους», το μήνυμα της ΝΔ για την επίθεση
Φωτογραφία από Facebook - Ανδρέας Λοβέρδος
Αλέξης Τσίπρας: Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο με προτάσεις για χρέη, ενέργεια και ενοίκια
Την πρόταση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης για τη μικρομεσαία επιχείρηση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του έπειτα από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 12
«Κλειδώνουν» τα μέτρα για τα καύσιμα: Η επικαιροποίηση επιδότησης στο diesel και όσα προβλέπονται για την αμόλυβδη
Η ακρίβεια πιέζει πολιτικά την κυβέρνηση, με όλα τα σημάδια να δείχνουν πως λόγω της παρατεταμένης κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο «ορίζοντας» είναι αχαρτογράφητος
βενζίνη