Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Γεύμα με τον «θρυλικό» σκακιστή Γκάρι Κασπάροφ στα πλαίσια του Συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες πηγαίνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει αύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O Νίκος Δένδιας θα παραστεί, μαζί με ομολόγους του σε άτυπο πρόγευμα εργασίας με τον κορυφαίο σκακιστή όλων των εποχών και επικριτή του Πούτιν, Γκάρι Κασπάροφ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρώτο θέμα συζήτησης του Συμβουλίου θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Στη σχετική συζήτηση αναμένεται να συμμετάσχει δια ζώσης ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα. Σημειώνεται ότι το αυριανό Συμβούλιο σχεδόν συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία (24 Φεβρουαρίου).

Oι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, καθώς και για την κλιματική και ενεργειακή διπλωματία.

Επιπλέον, θα λάβει χώρα άτυπο γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με συμμετοχή του Mολδαβού αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης Νίκου Ποπέσκου.

Τέλος, υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις» αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις κυρίως για τις εξελίξεις στο Ιράν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το πρώτο απόσπασμα από την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Το δημοψήφισμα ήταν δική μου απόφαση, ξέχασα ακόμα και τα γενέθλια του παιδιού μου
«Ήξερα πως έπρεπε να περάσω μέσα από ναρκοπέδιο, αν ήθελα να δώσω αίσιο τέλος στην Οδύσσεια αυτής της Ελλάδας, να την οδηγήσω στην Ιθάκη της»
Αλέξης Τσίπρας 55
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σε τροχιά «απογείωσης» οι ελληνοαμερικανικές συνεργασίες – Προανήγγειλε επίσκεψη του Ρούμπιο στην Αθήνα
Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα μίλησε για «απογείωση» των διμερών συνεργασιών και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοιλ 12