Πολιτική

Νίκος Παππάς: Μένουμε Ευρώπη!

Κατηγορηματική απάντηση στις φωνές πρώην κυβερνώντων που επανέφεραν το θέμα του Grexit από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα αφού, όπως είπε, αυτό είναι ερώτημα του παρελθόντος.

Το ερώτημα έχει απαντηθεί και είναι “μένουμε Ευρώπη”, και συμφώνησε απόλυτα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος σε προηγούμενη συνεδρία ανάφερε ότι η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης. “Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Σχοινά”, είπε ο κ. Παππάς και ανάφερε ότι “η Ελλάδα οφείλει να είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης”.
 
“Βέβαια το “μένουμε Ευρώπη δεν είναι αρκετό”, ανάφερε ο κ. Παππάς γιατί, όπως εξήγησε, αν μείνουμε σ’ αυτή την αρχική διαπίστωση, είναι σαν να αφήνουμε την Ευρώπη ως έχει. Το σημαντικό είναι να δούμε τι πήγε στραβά στην Ευρώπη, επισήμανε και προσέθεσε πως είναι ευκαιρία “να δούμε με ψυχραιμία το παρελθόν και μακριά από κομματικά πάθη στο πλαίσια ενός δημιουργικού διαλόγου», σημειώνοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να αυξάνει κατά 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο το δημόσιο χρέος”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7