Πολιτική

Novartis: Απάντηση Δρίτσα σε Σαμαρά – “Δεν υπάρχει καμία σκευωρία”

Επιστολή- απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο Πρόεδρος της Προκαταρκτικής για την Novartis, Θοδωρής Δρίτσας.

Ο κ. Δρίτσας προσπαθεί να αντικρούσει τις κατηγορίες των πρώην πρωθυπουργού, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης της υπόθεση και σκευωρίας.

Παράλληλα εγκαλεί τον κ. Σαμαρά για τον χαρακτηρισμό “γελοία συμμορία” που προσδίδει στην επιτροπή, κ΄πατι που ο κ. Δρίτσας θεωρεί εντελώς αβάσιμο.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής

Παρέλαβα την από 22 Μαρτίου 2018 επιστολή σας, με την οποία ενημερώνετε ότι δεν προτίθεστε να παραστείτε στη Συνεδρίαση της Επιτροπής μας, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, όπως έχετε προσκληθεί, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής. Σας ενημερώνω, ότι η επιστολή σας έλαβε αρ. πρωτ. εισερχομένων εγγράφων 15/22.03.2018.

Υπερασπιζόμενος το έργο της Επιτροπής κατ’ εντολή της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και την τιμή και την αξιοπρέπεια, τόσο τη δική μου όσο και των μελών της Επιτροπής, οφείλω να επισημάνω, ότι η Επιτροπή μας δεν επιδίδεται σε «κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις» και σε καμία περίπτωση, η λειτουργία της, δε συνιστά «έναν ακόμη κρίκο», σε καμιά ουσιαστική συγκάλυψη και σε καμία σκευωρία. Επιπρόσθετα, οφείλω να επισημάνω, ότι μεταξύ πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, ούτε εμένα, ούτε τα άλλα μέλη της Επιτροπής, είναι δόκιμο να μας συμπεριλαμβάνετε στον ισχυρισμό σας «γνωστή σε όλους», όταν αναφέρεστε -απολύτως αβάσιμα κατά την κρίση μας- σε «Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία».

Συμφωνώ, με το αυτονόητο δικαίωμά σας να προσέλθετε ενώπιον της Επιτροπής για παροχή εξηγήσεων, κατά το ‘Αρθρο 156 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής, σε επόμενο χρόνο και σε περίπτωση που η Επιτροπή λάβει τελική απόφαση επί του θέματος της αρμοδιότητας, εφόσον θεωρήσει εαυτή αρμόδια. Το δικαίωμά σας αυτό, αναφέρεται άλλωστε και κατοχυρώνεται σαφέστατα, στην πρόταση την οποία κατέθεσαν 11 βουλευτές-μέλη της Επιτροπής και η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή, στην 5η συνεδρίασή της, την Τρίτη 20/03/2018.

Τέλος, είμαι βέβαιος, ότι κατανοείτε την υποχρέωσή μου να δώσω κι εγώ αυτήν την επιστολή στη δημοσιότητα κι αυτό θα κάνω“.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος