Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Novartis: “Σκοτωμός”! Μηνύσεις, “βαριές” κουβέντες και αποκαλύψεις με ονόματα

Novartis
Φωτογραφίες από: Eurokinissi

– Η δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis διαβιβάστηκε, όπως αναμενόταν, στη Βουλή και οι “τριγμοί” στο πολιτικό σκηνικό μετατρέπονται σε… σεισμικές δονήσεις
– Μήνυση εναντίον Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου καταθέτει ο Αντώνης Σαμαράς που απειλεί πως “θα τους πάω μέχρι τέλους”
– Απάντηση του πρωθυπουργού από την Πάτρα με απανωτά υπονοούμενα για μίζες, Paradise Papers, offshore εταιρείες
– Αποκαλύψεις με… ονόματα και αριθμούς από τον Ευάγγελο Βενιζέλο που διάβασε τη δικογραφία και μιλά για “φαρσοκωμωδία με «pampers» μόνο που αυτή την φορά είναι και βρεγμένα”
– Όλες οι εξελίξεις της υπόθεσης που έχει προκαλέσει πρωτοφανείς πολιτικές κόντρες

Το σκάνδαλο Novartis έχει αναδειχθεί σε μείζον πολιτικό θέμα, που πλέον πήρε και τον δρόμο της Βουλής, όπου το πρωί της Τρίτης, 06.02.2018, διαβιβάστηκε η δικογραφία της υπόθεσης. Η αντιπολίτευση βρίσκεται… στα κάγκελα, με τους δέκα πολιτικούς (σ.σ. τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και τους οκτώ υπουργούς) να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Αλλά και να μιλούν ανοιχτά για προσπάθεια παρέμβασης της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη, μέχρι και για “στημένη” υπόθεση από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μέρα με τη νύχτα!

Ενδεικτική είναι και μονο η φρασεολογία που έχει χρησιμοποιηθεί. Την Δευτέρα 05.02.2018, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ενημέρωση στον πρωθυπουργό, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση Novartis ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα ελληνικά χρονικά».

Λιγότερες από 24 ώρες αργότερα από την Πάτρα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πέταξε… αλλεπάλληλα “καρφιά” για την υπόθεση. Ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως συγκάλεσε έκτακτο πολιτικό συμβούλιο στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, 07.02.2018, με τη Novartis να βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο.

Από την άλλη μεριά; Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Για “φαρσοκωμωδία με «pampers» μόνο που αυτή την φορά είναι και βρεγμένα” έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε πως την Τετάρτη, 07.02.2018, θα καταθέσει μήνυση στον Άρειο Πάγο εναντίον του “ετοιμόρροπου Τσίπρα”

Το δεδομένο είναι πως πρόκειται για μια υπόθεση που αναμένεται να έχει πολλά ακόμη επεισόδια. Ας δούμε όλα όσα συνέβησαν (σ.σ. και ήταν… πολλά) την πρώτη μέρα που η υπόθεση Novartis έφτασε στη Βουλή.

Σφοδρή επίθεση από Βενιζέλο!

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ήταν από τους πρώτους που είχε την δυνατότητα να διαβάσει την δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis. Μετά την ανάγνωσή της, εμφανίστηκε επιθετικός. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε τα όσα έχουν γίνει “θεσμικά καλαμπούρια”! Αλλά και ότι “εξευτελίζουν την κοινοβουλευτική Δημοκρατία”.

Εξερχόμενος της αίθουσας όπου φυλάσσεται η δικογραφία (σ.σ. συγκεκριμένα η αίθουσα 131 του κοινοβουλίου, όπου οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές μπορούν να πηγαίνουν για να την διαβάζουν, να κρατούν σημειώσεις και αλλά όχι να λαμβάνουν οποιοδήποτε αντίγραφο αυτής), ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Και τους είπε: “Η ιστορία θυμίζει λογική 1989 και τις ιστορίες με τον Μαμανέα. Μόνο που αυτή την φορά είμσταστε στο 2018 και κανείς δεν είναι έτοιμος να χάψει αυτές τις ιστορίες“.

Δείτε τι δήλωσε έξω από την Βουλή

Μίλησε με ονόματα για ποσά!

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς για το πώς οι μάρτυρες εμπλέκουν τους Πρωθυπουργούς και τους Υπουργούς Υγείας ανέφερε: “Και οι τρείς υποστήριξαν πως δεν γινόντουσαν οι δωροδοκίες μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Αλλά όλες τις έκανε με μετρητά το στέλεχος της Norvatis κ. Φρουζής όλες τις έκανε με μετρητά, ζωντανά”.

Click4more: Απασφάλισε ο Βενιζέλος! «Καλαμπούρια, εξευτελίζουν την Δημοκρατία»!

Και συνέχισε: “Σε άλλους λένε ότι το στέλεχος της Νovartis τα πήγαινε μέσα σε φάκελο. Σε άλλους σε samsonite και σε άλλους σε βαλίτσες. Για παράδειγμα ανέφερε πως έχει καταθέσει ένας μάρτυρας πως: «Ο υπουργός τότε Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος δωροδοκήθηκε για να επηρεάσει τον Πρωθυπουργό Κώστας Καραμανλή να συνεναινέσει στην αγορά των εμβολίων για την γρίπη»”.

“Με τέτοιο τρόπο”, είπε ο κ. Βενιζέλος “έχει κατατεθεί ότι χρήματα σε φάκελο πρέπει να πήρε ο Αδωνης Γεωργιάδης. 100.000 ευρώ μετρητά πήρε ο υπηρεσιακό Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος. Ενώ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται ότι πήρε ολόκληρη βαλίτσα με λεφτά μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου! Γελοιότητες“.

Δείτε τι δήλωσε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Οργισμένος ο Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση Novartis!

Το όνομα του Αντώνη Σαμαρά, ήταν αυτό του ενός εκ των δύο πρωθυπουργών (σ.σ. Παναγιώτης Πικραμμένος ο έτερος) που αναφέρονται στη δικογραφία για τη Novartis.

Click4more: Περνά στην αντεπίθεση (και) ο Λοβέρδος – «Αρχίζω αγωγές και μηνύσεις»

Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε επίσης στη Βουλή και εξερχόμενος έκανε μια οργισμένη δήλωση. Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε:

Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και πιο γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί Νέας Δημοκρατίας που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους εντός κι εκτός του Δικαστικού Σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου, τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

Δείτε το βίντεο

Έξαλλος κι ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που επίσης έλαβε γνώση της δικογραφίας (σ.σ. στο μέρος τουλάχιστον που τον αφορά) είπε: “Ο ανώνυμος μάρτυρας δεν κατέθεσε ότι δωροδοκήθηκα. Αλλά εκφράζει την άποψη ότι αφού δωροδοκήθηκαν κάποιοι άλλοι κάτω από τον υπουργό δεν γινόταν να μην ήξερε και αυτός“.

Click4more: ΝΔ: Ψέμματα τα περί “λίστας ονομάτων” από το FBI – Καταγγελίες για καταθέσεις φτιαγμένες από την κυβέρνηση

Για το ζήτημα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1. Όπου τόνισε πως “η Ελλάδα ζει μέρες μεγάλης ντροπής“.

Δίπλα του κάθονταν ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και τα αίματα… άναψαν ουκ ολίγες φορές! Αποκορύφωμα η… συμβουλή του Άδωνι Γεωργιάδη στον Κώστα Ζαχαριάδη.

Στον οποίο επανέλαβε πολλές φορές: “Είσαι καλό παιδί, μη μπλέκεις”, εννοώντας με τον… ΣΥΡΙΖΑ!

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Οι καταγγελίες της Χρυσής Αυγής

Σημειώνεται επίσης πως η Χρυή Αυγή, με ανακοίνωσή της, αναφέρει πως δέκα πολιτικά πρόσωπα έχουν εισπράξει 50 εκατομμύρια ευρώ σε μίζες. Χαρακτηριστικά η ΧΑ -μέσω και δήλωσης του Ηλία Κασιδιάρη στο περιστύλιο της Βουλής- αναφέρει:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να έχει λάβει 2 εκατομμύρια ευρώ και άλλα μικρότερα ποσά εν συνεχεία (70.000, 50.000 και 20.000 ευρώ αντίστοιχα). Ο Σαμαράς παρέλαβε μέσα στο Μαξίμου μαύρη βαλίτσα samsonite γεμάτη δεσμίδες με χαρτονομίσματα χρώματος μωβ, κίτρινου και πράσινου (500, 200 και 100 ευρώ). Ο Αβραμόπουλος πήρε μίζες για την άχρηστη εξαγορά εμβολίων γρίπης για τον ιό Η1Ν1“.

Η απόφαση Βούτση που συζητήθηκε

Εδώ να σημειωθεί κάτι που προκάλεσε αίσθηση. Το ότι ενώ ομόφωνα η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία αποφάσισε, πως αφού εξετάζει την περίπτωση της σπατάλης και της κακοδιοίκησης στο Φάρμακο θα πρέπει να λάβουν όλοι οι εισηγητές των κομμάτων από ένα αντίγραφο της δικογραφίας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με απόφασή του απέρριψε το αίτημα!

Στην Διάσκεψη των Προέδρων, που συνεδρίασε προκειμένου να συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια για να ανακοινωθεί ότι ήρθε η δικογραφία στην Βουλή, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης φέρεται να συμφώνησε πως πολιτικά θα ήταν καλύτερο με όσα έχουν προηγηθεί να δοθεί στην δημοσιότητα η δικογραφία αλλά όπως εξήγησε η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής του έχει γνωμοδοτήσει ότι δεν μπορεί να δοθεί σε κανέναν.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις