Πολιτική

Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Γκουτέρες: «Η Ελλάδα υπέρ μίας λύσης που θα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας»

«Η Ελλάδα είναι η γέφυρα Ανατολής και Δύσης, Βορρά και Νότου και παραμένει στην αιχμή των διεθνών γεγονότων ενισχύοντας το αποτύπωμά της»

«Σημαντική στιγμή για την Ελλάδα η πρώτη παρουσία μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως εκλεγμένο μέλος, σε μία εξαιρετικά δύσκολη και σύνθετη εποχή για ολόκληρη την ανθρωπότητα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες την Τρίτη (25.02.2025).

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του ΟΗΕ τη Νέα Υόρκη και αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανίας ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε:

«Η Ελλάδα κράτησε τη στάση αρχής, την οποία τηρεί πάντοτε. Επιδιώκουμε μια λύση, η οποία θα είναι συμβατή με το διεθνές δίκαιο, θα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Και για τον λόγο αυτό η στάση μας μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ήταν προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς πολυμέρειας, της διεθνούς διπλωματίας με ισχυρό αποτύπωμα και πάνω απ’ όλα με αρχές.

Η Ελλάδα είναι η χώρα εκείνη, η οποία στηρίζει το διεθνές δίκαιο. Είναι η χώρα, η οποία συνομιλεί με όλους. Είναι η γέφυρα Ανατολής και Δύσης, Βορρά και Νότου. Και θα παραμείνουμε στην αιχμή των διεθνών γεγονότων για να προσφέρουμε τις δικές μας υπηρεσίες, αλλά να ενισχύσουμε και το αποτύπωμα της χώρας μας», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης κάνει «άνοιγμα» στη Μαρία Καρυστιανού: «Θέλω να μιλήσω μαζί της για να φτιαχτεί αντικυβερνητικό μέτωπο»
Ωστόσο, ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος συμπορεύεται με το Κίνημα Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Μαρία Καρυστιανού
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Η Μαρία Καρυστιανού στο μπλόκο της Νίκαιας: «Το νέο κόμμα σύντομα θα διεκδικήσει την ψήφο της κοινωνίας» – Το μήνυμα προς τους αγρότες
«Ο μεγάλος αγώνας που ξεκίνησε με τη δικαίωση της κόρης μου έχει καταλήξει σε μία μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς σε ένα όραμα για μία ελεύθερη Ελλάδα»
Η Μαρία Καρυστιανού επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας
14
Κυριάκος Μητσοτάκης για δημόσια πανεπιστήμια: «Διαγράψαμε 308.000 φοιτητές-φαντάσματα – Καμία ενεργή κατάληψη στο τέλος του 2025»
Στο σύντομο βίντεο στο TikTok, δεν έλειψε και μια χιουμοριστική νότα, καθώς πριν ξεκινήσει την τοποθέτησή του, αστειεύεται λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να φτιάξει τα μαλλιά του
Κυριάκος Μητσοτάκης για δημόσια πανεπιστήμια: «Διαγράψαμε 308.000 φοιτητές-φαντάσματα – Καμία ενεργή κατάληψη στο τέλος του 2025»
23