Την ΕΡΤ επισκέφθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας (05.05.2025) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού δελτίων ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθούν απρόσκοπτα κωφοί και βαρήκοοι πολίτες.
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην ΕΡΤ, ενημερώθηκε ότι η νέα υπηρεσία «Προσβασιμότητα σε Όλους» θα καλύπτει τα δελτία ειδήσεων που προβάλλονται από τη συχνότητα ΕΡΤ News στις 12:00, στις 18:00 και στις 21:00.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Επιπλέον, για όσους τα παρακολουθούν μέσω της πλατφόρμας Ertflix θα παρέχεται παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και δυνατότητα επιλογής υποτιτλισμού στα αγγλικά.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, είναι απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Γιάννης Παπαδόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Παπαβασιλείου, ενώ τον συνόδευσαν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής Τύπου και Ενημέρωσης, Πάνος Αμυράς και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του και επί χρόνια πολιτικός συντάκτης της δημόσιας τηλεόρασης, Γιώργος Ευθυμίου.