Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Οικοτροφείο της Εκκλησίας στην Αγία Βαρβάρα: Οι selfies, το σκυλί της ΕΛ.ΑΣ και οι νέοι από την Ουκρανία

Ακούστηκε μια γυναίκα να «Μητσοτάκη είσαι κούκλος από κοντά», με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν

Επίσκεψη στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Βαρβάρα, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, πραγματοποίησε σήμερα (14.04.2025) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνοντας στον χώρο συνομίλησε με τους νέους, περίπου 70 στον αριθμό από 16 χώρες, και εξήρε τον ρόλο του Οικοτροφείου.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη του Οικοτροφείου αλλά και τη δημιουργία άλλων αντίστοιχων δομών.

Σύμφωνα με την Αποστολική Διακονία παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην πάροδο των ετών «το θεολογικό οικοτροφείο συνέχισε τη λειτουργία του και τη προσφορά του στην Εκκλησία.

Δεκάδες Επίσκοποι και Καθηγητές Πανεπιστημίων, εκατοντάδες Αρχιμανδρίτες, Πρωτοπρεσβύτεροι και λαϊκοί θεολόγοι συγκαταλέγονται στον κατάλογο των οικότροφων.

Ακόμα εκατοντάδες ομόδοξοι και ετερόδοξοι αδελφοί μας, οι οποίοι σήμερα κατέχουν μεγάλες θέσεις στην Εκκλησία και πολιτεία της πατρίδας τους έζησαν και σπούδασαν τα θεολογικά γράμματα στο οικοτροφείο».

Από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Βαρβάρα
Από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Βαρβάρα / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, χάρισε πολλά ενδιαφέροντα στιγμιότυπα, ένα από αυτά, καταγράφηκε την ώρα που έβγαινε από το κτίριο.

O πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο
O πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε σε όλους «καλό Πάσχα», ενώ φωτογραφήθηκε με αρκετούς νέους. Προτού φύγει ζήτησε να δει τα παιδιά από την Ουκρανία. Τρεις νέοι εμφανίστηκαν, συστήθηκαν με τον πρωθυπουργό, με τον κ. Μητσοτάκη στο τέλος να τους λέει «εύχομαι σύντομα να τελειώσει αυτή η τραγωδία».

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με πολίτες στην Αγία Βαρβάρα, Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2025. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Ο πρωθυπουργόις Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος
/ Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Αμέσως μετά, προχωρώντας προς την έξοδο της εγκατάστασης για να συναντήσει πολίτες σε καφέ της Αγίας Βαρβάρας, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε το σκυλί της ΕΛ.ΑΣ, τη Λάρα και είχε μαζί της θερμό χαιρετισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Οικοτροφείο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Οικοτροφείο / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Στη συνέχεια έτυχε υποδοχής με χειροκροτήματα σε κοντινό καφέ, όπου φωτογραφήθηκε και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους. Εκεί ευχήθηκε σε όλους «Καλό Πάσχα», ενώ εξήγησε ότι δεν ήρθε για να απευθύνει ομιλία, ωστόσο είπε: «Να θυμάστε ότι τα καλύτερα έρχονται».

Σε άλλο σημείο της παρουσίας του εκεί, ακούστηκε μια γυναίκα να «Μητσοτάκη είσαι κούκλος από κοντά», με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν.

Ο πρωθυπουργός έβγαλε selfies με πολίτες τις Αγίας Βαρβάρας
Ο πρωθυπουργός έβγαλε selfies με πολίτες τις Αγίας Βαρβάρας / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Εικόνες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Φοιτητικό Οικοτροφείο στην Αγία Βαρβάρα
Εικόνες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Φοιτητικό Οικοτροφείο στην Αγία Βαρβάρα / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Σε άλλο σημείο της παρουσίας του εκεί, ακούστηκε μια γυναίκα να «Μητσοτάκη είσαι κούκλος από κοντά», με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στο μουσείο της Ακρόπολης» – «Είναι σαν να κόβεις στη μέση τη Μόνα Λίζα» 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη φιλοδοξία του να καταστήσει την Ελλάδα κορυφαίο ποιοτικό τουριστικό προορισμό παγκοσμίως
Συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Victoria Hislop στο πλαίσιο του συνεδρίου «Reimagine Tourism 2025» που διοργάνωσε η «Καθημερινή» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο «δεύτερος πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα και ο αγαπητός «παππούς του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο «Νέστορας» της Αριστεράς και «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα έπαιξε κομβικό ρόλο ιδιαιτέρως κατά το «καυτό» διάστημα του 2015, τη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα και τελικά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2017 11
Μητσοτάκης: 2 δισ. € τους επόμενους μήνες για στήριξη εισοδήματος - Έκτακτη ενίσχυση για κτηνοτρόφους που έχασαν ζώα από ευλογιά, νέα μέτρα για το στεγαστικό
«Επιλέγω συνειδητά να μη σχολιάσω τίποτα δημόσια απ'όσα λέει ο Αντώνης Σαμαράς» - «Εγώ δεν θα έμπαινα σε πλοίο με καπετάνιο που το έριξε στα βράχια» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ
240
Το «φάντασμα» της ακυβερνησίας μετά τις εκλογές και η ανησυχία του ΠτΔ – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών
«Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει το ενδιαφέρον για την πολιτική σταθερότητα και θα ήταν θεσμικά μυωπικό, ίσως και ανεύθυνο να αποφύγει να επισημάνει τον κίνδυνο της αστάθειας»
Κωνσταντίνος Τασούλας 9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9