Πολιτική

Ο Νικολόπουλος μήνυσε τον Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία!

Για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας μήνυσε τον Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, καλώντας όποιον επιθυμεί εντός 15 ημερών να συνυπογράψει τη μήνυση.

Ο Ν.Νικολόπουλος στρέφεται κατά του πρώην Πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι παραβίασε τη θεσμική διαδικασία που αφορά στην επίσημη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του Κράτους για το έτος 2009, ανακοινώνοντας από το Καστελόριζο το έλλειμμα της χώρας έξι μήνες πριν την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε δηλώσεις του έξω από το κτήριο της Εισαγγελίας μεταξύ άλλων ανέφερε:”Ο Γιώργος Παπανδρέου ως “πορτιέρης” των διεθνών τοκογλύφων κάνοντας υπόκλιση δουλοπρέπειας άνοιξε πρόθυμα και συνειδητά την Κερκόπορτα, ώστε να περάσουν οι τοκογλύφοι, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έφερε τον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο στην Ελλάδα.

Ήρθε ο καιρός ως απλός πολίτης χωρίς την περικεφαλαία και την ασπίδα της βουλευτικής ασυλίας να πάει στη Δικαιοσύνη και εκείνη να ελέγξει και να εξετάσει εάν ο πρώην Πρωθυπουργός διέπραξε το βαρύτατο έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.

Το στοιχείο που φέρνουμε εδώ είναι ότι κανένας Πρωθυπουργός της Ελλάδος δεν έχει το δικαίωμα να ανακοινώνει το έλλειμμα της χώρας έξι μήνες πριν από το Ελεγκτικό Συνέδριο”.

Ο δικηγόρος του, Λεωνίδας Στάμος δήλωσε:”Η μήνυση που καταθέτουμε σήμερα έχει τεράστια διαφορά με ό,τι έχει κατατεθεί στο παρελθόν για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η ουσία του εγκλήματος είναι η παραβίαση της διαδικαςίας και ο δεύτερος είναι ότι ο Παπανδρέου αυτή τη στιγμή είναι ένας από εμάς, απλός πολίτης. Ο κύβος ερρίφθη.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21