Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κυνηγά» Γεωργιάδη και Πλεύρη για την πανδημία

Τις κυβερνητικές ανακολουθίες σε ότι αφορά το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξουν -όπως λένε- τις ευθύνες του Μεγάρου Μαξίμου. «Μέσα στον Οκτώβρη έχουμε ήδη θρηνήσει 657 συμπολίτες μας», είπε αναφερόμενος στο θέμα ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

O Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε επίσης ότι «η κυβέρνηση δίνει το σήμα ότι τελειώσαμε με την πανδημία», ενώ «ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας βγήκε και ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη». Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε μάλιστα σε ποια θέματα συγκεκριμένα προκύπτουν ευθύνες για την κυβέρνηση. Υπογράμμισε ως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου κόβει 900 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του ’22 για τη δημόσια υγεία.

«Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση εν μέσω πανδημίας να συγχωνεύεις τμήματα στα σχολεία και να φτιάχνεις τάξεις με 28 και 29 παιδιά, δεν γίνεται –μέσω της λίστας Πέτσα- να δίνεις δημόσια χρήμα σε κανάλια που κάνουν εκστρατεία κατά των εμβολίων ενώ στους άνω των 80 έχουμε 26% ανεμβολίαστους, ένα από τα χειρότερα ποσοστά στην Ευρώπη ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το γεγονός αυτό που έχει άμεση σχέση με το ότι η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε την πρωτοβάθμια περίθαλψη και δεν οργάνωσε τις κινητές μονάδες εμβολιασμού» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου Γεωργιάδης και Πλεύρης

Από το οπτικό πεδίο των στελεχών της Κουμουνδούρου δεν φεύγει πάντως και η τοποθέτηση του Θανάση Πλεύρη, στο υπουργείο Υγείας. «Η κυβέρνηση τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Υγείας έναν άνθρωπο που ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, ήταν συνειδητός αντιεμβολιαστής, έλεγε ότι ο ΑΜΚΑ είναι συνομωσία της εβραιομασονίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο στόχαστρο των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε πάντως την Πέμπτη (21/10) και ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος αναφερόμενος στους αντιεμβολιστές είπε μεταξύ άλλων «μη σώσουν και το κάνουν». «Δεν γίνεται χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης να βγαίνει και να λέει -απευθυνόμενος σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί- “μη σώσουν να το κάνουν, εγώ κουράστηκα” την στιγμή μάλιστα που καθημερινά τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται», ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παρακράτος Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιθεώρηση Εργασίας – Επιχείρηση απόπειρας εκβιασμών από Πέτρο Κουσολό
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για κατασκευασμένη υπόθεση και αντιπερισπασμό ώστε η κοινή γνώμη να μην ασχοληθεί με την έκρηξη στη Βιολάντα και την υπόθεση του Γιάννη Παναγόπολου
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Είμαστε περήφανοι, δεν λύγισαν, δεν λιγοψύχησαν» δηλώνουν στο newsit.gr συγγενείς των εκτελεσθέντων
Τα 12 ιστορικά ντοκουμέντα που εμφανίστηκαν προς δημοπράτηση στο eBay και εξετάζει το ΥΠΠΟ φωτίζουν για πρώτη φορά τις τελευταίες στιγμές των 200 της Πρωτομαγιάς του ’44, ενώ συγγενείς μιλούν για «ανατριχίλα» και υπερηφάνεια και εντείνονται οι πιέσεις να αποκτηθούν από το κράτος
Κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα την Πρωτομαγιά του '44
25
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης