Πολιτική

Ο Βαρουφάκης έγραψε τραγούδι για την Αλβανία, εμπνευσμένος από την κόρη του!

Στίχους για το τραγούδι της αλβανικής συμμετοχής στην τελετή έναρξης της Bienalle της Βενετίας έγραψε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Το κεντρικό θέμα της Αλβανικής αποστολής είναι το μεταναστευτικό και οι διοργανωτές είχαν ζητήσει από δέκα διεθνείς προσωπικότητες, που έχουν σχετική προσωπική εμπειρία να γράψουν στίχους.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εμπνεύστηκε από την κόρη του, η οποία έχει μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της αποστολής, αρχιτέκτονας Simon Battisti, οι στίχοι του πρώην ΥΠΟΙΚ είναι εξαιρετικά προσωπικοί.

“Στους στίχους του λέει την δική του ιστορία εξιστορώντας πόσο δύσκολος είναι ο αποχωρισμός και το να βρίσκεται μακριά από εκείνη”, λέει ο Battisti.

Το project που παρουσιάζει η Αλβανία έχει τίτλο “I have left you the mountain”, ενώ η συμμετοχή έχει την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της γειτονικής χώρας.

Πηγή: balkaninsight

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα πολιτικά μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ - Τι απάντησε για τη μάχη κατά της ακρίβειας και για τη στήριξη των συνταξιούχων
Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος και δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές, δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ 1
Η ερώτηση του Ριζοσπάστη που δεν απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της ΔΕΘ - «Ο χρόνος είναι περιορισμένος»
Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού, ωστόσο, ακούστηκε δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη να λέει ότι «για τρίτη χρονιά ο Ριζοσπάστης αποκλείεται, διαμαρτυρόμαστε εντόνως»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο newsit.gr: Από τις μειώσεις φόρων επωφελούνται και οι συνταξιούχοι – Δεν κοιτάμε μόνο το εισόδημα, αλλά και τις δαπάνες
«Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς αποτελούσε διαχρονικό αίτημα. Δεν είναι όμως η μόνη στήριξη... Οι συντάξεις αυξάνονται», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
5