Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Οικονόμου: Προσωπικό θέμα Καραμανλή η υποψηφιότητά του – Όχι σε συμμετοχή Καρατζαφέρη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Οικονόμου: Προσωπικό θέμα Καραμανλή η υποψηφιότητά του – Όχι σε συμμετοχή Καρατζαφέρη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η οποία έγινε στην Θεσσαλονίκη. Τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα ανακοινώνονται και άλλα ονόματα. 

Όσο για το αν θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι αυτό είναι ένα προσωπικό του ζήτημα και θα συζητηθεί ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τόνισε ακόμα ότι δεν υπάρχει σκέψη ή πρόθεση για την συμμετοχή του Γιώργου Καρατζαφέρη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Για ενδεχόμενη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ είπε: «Η ΝΔ αντιμετωπίζει με σεβασμό όλα τα πολιτικά κόμματα δεν τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς αλλά πολιτικούς αντιπάλους. Εχουμε πει με ειλικρίνεια ότι η ΝΔ δεν πιστεύει στην απλή αναλογική. Εχουμε πει ότι θα διεκδικήσουμε ανανέωση της εντολής για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κάτι που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να δείχνει ότι δεν είναι εφικτή η αυτοδυναμία. Αυτό θα ζητήσουμε από τους πολίτες γιατί είναι το πιο αποτελεσματικό σύστημα, ένας πρωθυπουργός που θα παίρνει άμεσα αποφάσεις. Θα αξιοποιήσουμε πρόσωπα και ιδέες».

Δείτε όλη την ενημέρωση 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις