Πολιτική

Έτσι θα γίνει η απαγόρευση της κυκλοφορίας – Το σχέδιο που ανακοινώνεται

Όσοι θα κυκλοφορούν θα πρέπει να έχουν μαζί τους είτε χειρόγραφη υπεύθυνη δήλωση για τον προορισμό τους, είτε να έχουν ενημερώσει ηλεκτρονικά -ακόμη και με sms- την ειδική πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία.

Φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη και βαδίζουμε ολοταχώς προς συνολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Newsit.gr η τηλεδιάσκεψη που έγινε το πρωί από το Μέγαρο Μαξίμου μας έφερε μια ανάσα πριν την ανακοίνωση εφαρμογής του μέτρου.

Στην συζήτηση έπεσε επί τάπητος το απόρρητο σχέδιο που ήδη είχε καταρτιστεί και περιλαμβάνει την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από την απαγόρευση θα εξαιρούνται μόνο όσοι κατευθύνονται για

  • την εργασία τους,
  • προμήθεια φαρμάκων
  • προμήθεια τροφίμων,
  • πρόσβαση σε γιατρούς και νοσοκομεία.

Όσοι θα κυκλοφορούν θα πρέπει να έχουν μαζί τους είτε χειρόγραφη υπεύθυνη δήλωση (έντυπο μετακίνησης) για τον προορισμό τους, είτε να έχουν ενημερώσει ηλεκτρονικά -ακόμη και με sms- την ειδική πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία.

Το έντυπο μετακίνησης που θα υπογράφεται θα είναι πιθανότατα αυτό:

entypo metakinisis

 

Το σχέδιο και οι παράμετροι εφαρμογής του θα παρουσιαστούν στις 19:00, από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13