Πολιτική

Όνειρο θερινής νυκτός το ήρεμο καλοκαίρι – Το Brexit πιέζει κυβέρνηση και δανειστές

Με "όνειρο θερινής νυχτός" μοιάζουν πλέον οι προσδοκίες της κυβέρνησης για ένα ήρεμο καλοκαίρι καθώς οι Βρυξέλλες με αφορμή το Brexit πιέζουν ήδη την Αθήνα να επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δεύτερη αξιολόγηση και την εφαρμογή των προαπαιτούμενων του Φθινοπώρου με στόχο την υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου να μην διαταραχθούν τα μπάνια του λαού, αλλά και της κυβέρνησης, αναιρείται πλέον εκ των πραγμάτων καθώς το brexit και ιδίως οι επιπτώσεις του στη χώρα μας έχουν σημάνει συναγερμό, από τη στιγμή που η απάντηση στο ερώτημα πώς θα επηρεάσει η βρετανική έξοδος από την Ε.Ε. την διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση, δεν μπορεί να προβλεφθεί λόγω και της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ευρώπη.

Το ζητούμενο για την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα είναι αν η απόφαση του βρετανικού λαού θα οδηγήσει τους δανειστές σε μία πιο ελαστική ή πιο σκληρή στάση έναντι της χώρας, αν και κύκλοι των δανειστών ήδη με όπλο το brexit δεν αφήνουν περιθώρια χαλάρωσης, με την κυβέρνηση πάντως να αισιοδοξεί ότι οι Βρυξέλλες δεν θα ρισκάρουν μια στάση που θα έθετε εν αμφιβόλω και την πορεία της ευρωζώνης.

Πάντως στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ενόψει και του Συνεδρίου του κόμματος το Φθινόπωρο και με βάση τις σχετικές εντολές του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα στο λαό αρχίζουν να “οργώνουν” το Λεκανοπέδιο σε πρώτη φάση, προκειμένου να αποκατασταθεί η σχέση και η εμπιστοσύνη με την κομματική-εκλογική βάση του κόμματος και όχι μόνο.

Έτσι σήμερα στις 8 το βράδυ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο Μαρούσι, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στις 7.30 μ.μ. στη Νίκαια και την ίδια ώρα στη Ηλιούπολη σε συζήτηση-εκδήλωση κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 33