Πολιτική

Οργή Μητσοτάκη για το “Arbeit macht frei”: Περίμενα από τον Τσίπρα να καταδικάσει

Με μια οργισμένη ανάρτηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε μια ανάρτηση από τον Κώστα Βαξεβάνη για το πρόγραμμα της ΝΔ με αναφορά στη φράση «Arbeit macht frei».

«Arbeit macht frei» ήταν η επιγραφή που συναντούσαν οι Εβραίοι που οδηγούνταν στο Άουσβιτς από τους Ναζί. Σημαίνει «η εργασία απελευθερώνει». Στην ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως περίμενε από τον Αλέξη Τσίπρα να την καταδικάσει και αφού δεν το έκανε, αποφάσισε ο ίδιος να ανεβάσει την ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

Το tweet του Κώστα Βαξεβάνη ανέφερε: «Νέες εξαγγελίες από Κυριάκο Μητσοτάκη: “Arbeit macht frei”» και έγινε μερικές ώρες μετά την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την 7ημερη εργασία.

Δείτε το επίμαχο post

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού έκανε share την ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, χαρακτήρισε τον Κώστα Βαξεβάνη «επίσημο φερέφωνο της κυβέρνησης», που «ταύτισε το πρόγραμμα της ΝΔ με την φράση “Arbeit macht frei” (Η εργασία απελευθερώνει) με την οποία υποδέχονταν οι Ναζιστές τους Εβραίους στο Άουσβιτς».

Αν και όπως γράφει είχε δει από το πρωί το tweet «απέφυγα σκόπιμα να την σχολιάσω αναμένοντας από τον κ. Τσίπρα το αυτονόητο: Να την καταδικάσει. Δεν το έπραξε. Αναρτώ το σχόλιο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου για την ανάρτηση του κ. Βαξεβάνη. Και επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω που με αφορούν».

Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Όλη η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου

Προ ολίγων μόλις ημερών, διαβήκαμε μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής κ. Νίκο Βούτση και χιλιάδες προσκυνητές, την πύλη του Άουσβιτς, τιμώντας την μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, μεταξύ των οποίων και 65.000 Ελλήνων Εβραίων. Με δέος και θλίψη.

Η επιγραφή «Arbeit macht frei», δηλαδή «η εργασία δημιουργεί ελευθερία», υποδεχόταν τους Εβραίους στην πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς προκειμένου να οδηγηθούν λίγο αργότερα στο φρικτό θάνατο των κρεματορίων, και υπάρχει ακόμη εκεί…

Η χρήση αυτής της επιγραφής στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και του δημοσιογραφικού σχολιασμού, είναι απαράδεκτη γιατί υποβαθμίζει, υποτιμά και ευτελίζει  ένα σύμβολο της φρίκης και της ναζιστικής βαρβαρότητας. Εκεί όπου χανόταν κάθε ίχνος ανθρωπιάς, εκεί όπου κυριαρχούσε η απανθρωπιά, ο βασανιστικός θάνατος. Εκεί όπου εκατομμύρια άνθρωποι θανατώθηκαν επειδή ήταν Εβραίοι ή «διαφορετικοί».

Και επειδή η υπόμνηση με τη χρήση της επιγραφής αναφερόταν στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αισθάνεται το ηθικό χρέος να υπογραμμίσει ότι η Ευαγγελία Γεωργιάδου, μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη, έχει τιμηθεί με τον τίτλο του «Δικαίου των Εθνών» από το Ίδρυμα «Γιαντ Βασέμ» για τη διάσωση της Ιβέτ Εύας Βεντούρα, εκ των λιγοστών Εβραίων των Χανίων που διασώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 330 Έλληνες «Δικαίους των Εθνών», που διέσωσαν Εβραίους συμπολίτες τους.

Αθήνα, 13 Μαΐου 2019

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες ελληνικές ημέρες της νέας πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα – Το αφιέρωμα του φιλοτραμπικού «Breitbart»
Στο ίδιο άρθρο, το φιλοτραμπικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι η Γκιλφόιλ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παραστεί σε υπουργικές συναντήσεις που διοργανώνει το «Atlantic Council» στην Αθήνα
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle
Μαρινάκης: Ευχάριστο ανάγνωσμα το βιβλίο του Τσίπρα – Μιλάμε για την «Ιθάκη» αλλά μην ξεχνάμε το ταξίδι και το αχρείαστο μνημόνιο
«Θα μας επιτρέψετε την πολιτική να την κάνουμε με πολιτικό διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα και όχι αντιπαρατιθέμενοι με συγγραφείς» είπε μεταξύ άλλων
Παύλος Μαρινάκης
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Οι προσωπικές αφηγήσεις που μετατρέπονται σε πολιτικό θρίλερ
Εκτός από τα γεγονότα της περιόδου 2015 - 2019 περιγράφονται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτικοποίηση στις γραμμές της ΚΝΕ και της Αριστεράς και η είσοδος στο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη» 108
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
9