Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Όταν τσακώνονται Σταϊκούρας και Τσακαλώτος «μπαίνει» στη Βουλή η… Pretty Woman

Σταϊκούρας και Τσακαλώτος

Κάποτε ήταν η Σκάρλετ Γιόχανσον. Σήμερα (20.10.2020) ήταν η Τζούλια Ρόμπερτς. Γιατί στον καυγά που είχαν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τους πλειστηριασμούς χώρεσε ακόμη και η Pretty Woman!

Η κόντρα που είχαν ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν σκληρή. Ξέσπασε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου όπου εντάσσεται και ο νέος πτωχευτικός κώδικας, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να «διανθίζει» τη συζήτηση με τους πρωταγωνιστές της θρυλικής ταινίας και τον υπουργό Οικονομικών να του θυμίζει το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Ο καυγάς δεν έγινε για τη Τζούλια Ρόμπερτς αλλά για το ποιος και πότε είχε δεσμευτεί στους δανειστές για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των «κόκκινων» στεγαστικών δανειοληπτών.

Click4more Ο Τσακαλώτος απάτησε την Σκάρλετ Γιόχανσον με την Τζούλια Ρόμπερτς!

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιτέθηκε τη ΝΔ και τον υπουργό Οικονομικών ότι είναι «απαράδεκτο» να χρησιμοποιούν «τεράστια ψέματα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αναλάβει καμία δέσμευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας» και επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της, ρωτώντας: «Εσείς γιατί καταργείτε την προστασία; Είναι άποψη σας ή η άποψη των θεσμών; Είναι δικιά σας πολιτική; Μήπως μιμείστε τον Άδωνι που έλεγε ότι “δεν θα μου κλέψει την δόξα ο Τόμσεν”;».

Και κάπου εκεί φτάσαμε στο… Χόλιγουντ. Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε τον Χρήστο Σταϊκούρα «πρώιμο Ρίτσαρντ Γκιρ». Είπε πως το νομοσχέδιο θυμίζει «αυτό που έκανε ο Ρίτσαρντ Γκιρ στο Pretty Woman. Πριν καταφέρει να τον πείσει η Τζούλια Ρόμπερτ να μην καταστρέφει επιχειρήσεις. Εσείς είστε ο πρώιμος Ρίτσαρντ Γκιρ, από εσάς η Τζούλια Ρόμπερτς δεν πέρασε ποτέ». Πρόσθεσε πως στην Αγγλία, αυτό λέγεται debt bondage. «Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα λέγεται χρεοδουλοπαροικία αλλά είναι η κατάσταση που δουλεύεις μια ζωή για να ξεπληρώσεις το χρέος» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Από τη Τζούλια Ρόμπερτς στο «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

Ο Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε σε… υψηλότερους τόνους στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατηγορώντας τον πως λέει ψέματα και δεν έχει συνέπεια γιατί είχε πει πως αν υπάρξει μείωση του αφορολόγητου θα παραιτηθεί και δεν παραιτήθηκε και ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν είναι κακοί.

«Ευτυχώς, δεν ήμαστε όλοι οι πολιτικοί το ίδιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ταυτιστεί με την λέξη ψεύτης», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπενθυμίζοντας στον προκάτοχό του ότι το Eurogroup αποφάσισε να λήξει το προσωρινό πλαίσιο προστασίας που είχε νομοθετηθεί τον Απρίλιο του 2019.

«Η προστασία της πρώτης κατοικίας είχε λήξει από τον Φλεβάρη του 2019, την είχατε δώσει στους θεσμούς από τον Φλεβάρη 2019», τόνισε και κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «με την υπογραφή Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν υφίσταται προστασία από τον Φλεβάρη του 2019 και αυτό το έχουν επιβεβαιώσει και οι θεσμοί».

«Εσείς φέρατε μια προστασία πρώτης κατοικίας για κάποιους λίγους δανειολήπτες το 2019 και εμείς  το πρόγραμμα Γέφυρα που λήγει στο τέλος του μήνα. Εμείς τώρα φέρνουμε ένα μόνιμο πρόγραμμα πάγιας πολιτικής κοινωνικής προστασίας. Πάγια λύση του προβλήματος των χρεών των νοικοκυριών. Ευνοϊκή και μακροχρόνια ρύθμιση οφειλών».

Και, συνεχίζοντας την επίθεση, ο υπουργός Οικονομικών είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Είχατε πει στις τράπεζες να είναι φειδωλές και κάνατε μέχρι τον Ιούνιο του 2019 έγιναν 25.672 πλειστηριασμοί. Ελπίζω να είναι ευχαριστημένο το κόμμα του “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Στο διάστημα της διακυβέρνησης μας είναι 19.600 πλειστηριασμοί. Πλειστηριασμοί γινόντουσαν, γίνονται και θα γίνονται το θέμα είναι να γίνονται εκεί που υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές» επεσήμανε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις