Πολιτική

Όχι από το..Ιράν στην αγορά ελληνικών ομολόγων

Τσάμπα πήγε στο Ιράν τριμελής ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής των Γιώργο Τσίπρα, ξάδερφο του Πρωθυπουργού, αφού ο στόχος να αγοράσει ελληνικά ομόλογα η ιρανική κυβέρνηση απέτυχε, όπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα του Γ. Παπαχρήστου στα Νέα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ελληνική αποστολή πήγε στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα για επείγουσες διαβουλεύσεις με την ιρανική κυβέρνηση.
Κατά το ρεπορτάζ του Γ. Παπαχρήστου στα Νέα στόχος ήταν το Ιράν να αγοράσει είτε ποσότητα ελληνικών ομολόγων είτε μέρος του ελληνικού χρέους.

Πάντα κατά το δημοσίευμα η ιρανική κυβέρνηση απάντησε αρνητικά, προφασιζόμενη τις κυρώσεις που είχε επιβάλει η διεθνής κοινότητα στο Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος.

Πέρα από την ιρανική άρνηση δύο είναι τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν.
Πως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Γιώργος Τσίπρας, ξάδερφος του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει προσληφθεί ως σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

Το δεύτερο είναι πως υπήρξε προσπάθεια να κρατηθεί μυστική η αποστολή αυτή λόγω των εχθρικών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, αφού το Ισραήλ αποτελεί πλέον στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27