Πολιτική

ΥΠΟΙΚ: Αρνήθηκαν τμηματική καταβολή των δόσεων οι εταίροι – Μακρύς ο δρόμος των διαπραγματεύσεων

- Μετά το Πάσχα το Eurogroup - Είναι μακρύς ο δρόμος των διαπραγματεύσεων - Νεο Euroworking Group την Μεγάλη Τετάρτη - Απρόσμενα καλό το κλίμα!
- "Κακός" φόρος ο ΕΝΦΙΑ - Θα αντικατασταθεί αλλά σταδιακά - Με νέους φόρους θα καλυφθεί η τρύπα στον προϋπολογισμό!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε απρόσμενα καλό κλίμα έγινε σήμερα το Euroworking Group, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το Brussels Group δημιούργησε μια καλή βάση για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο η ίδια πηγή είπε ότι οι δανειστές αρνήθηκαν το αίτημα για τμηματική καταβολή των δόσεων.

Η ίδια κυβερνητική πηγή είπε επίσης ότι γίνονται οι τεχνικές αναλύσεις συνεχίζονται σε Αθήνα και Βρυξέλλες και πως δεν είναι σίγουρο ότι πρέπει πρώτα να νομοθετήσουμε για να πάρουμε την δόση.

Το επόμενο Eurogroup προσδιορίζεται για την προγραμματισμένη εδώ και καιρό ημερομηνία στις 24/04 ενώ θα γίνει νέο Euroworking Group την Μεγάλη Τετάρτη.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι υπάρχει σύγκλιση. Αναγνωρίζουν ότι είναι δύσκολες οι διαπραγματεύσεις αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία. Η ανάλυση της λίστας είναι λεπτομερειακή και οι εταίροι δεν ζήτησαν μέτρα.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι γίνεται προσπάθεια να δέσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις, υπάρχει πρόθεση να προωθηθούν κάποια βασικά μέτρα που κρίσνονται από όλους αναγκαία για να διαμορφωθεί ένα κλίμα.

Κακός φόρος ο ΕΝΦΙΑ

Ανώτατη κυβερνητική πηγή κάνοντας αναφορά στο καυτό θέμα του ΕΝΦΙΑ είπε ότι είναι ένας κακός φόρος ο οποίος πρέπει να αλλάξει. «Δεσμευόμαστε ότι σταδιακά θα αλλάξει», είπε χαρακτηριστικα και πρόσθεσε ότι δεν έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε τρύπα στον προϋπολογισμό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο νέος φόρος που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα βεβαιώνει μεν λιγότερα έσοδα αλλά όπως είπε «θα υπάρχουν και άλλοι φόροι και άλλα δημοσιονομικά ισοδύναμα.»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Mετωπική Κωνσταντοπούλου με Θεοδωρικάκο και Ανδρουλάκη: «Ούτε η μαφία δεν τα κάνει αυτά» – «Δεν είμαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού όπως ήταν ο πατέρας σας»
Η αιχμή για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δίπλα στον Μαργαρίτη Σχοινά σε... αγώνα μπάσκετ και η νέα άγρια σύγκρουση με τον υπουργό Ανάπτυξης για τον γιό του
Τάκης Θεοδωρικάκος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Ανδρουλάκης 6
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη με... Δήμητρα Γαλάνη: Οι επιστολές στην φον ντερ Λάιεν μου θυμίζουν «Τα γαλάζια σου γράμματα» - Μια ζωή περιμένω, μα δεν γίνονται θαύματα
Νέα επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή για ακρίβεια και ΦΠΑ – Προανήγγειλε τροπολογία για «120 δόσεις για όλους»
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 11
Μητσοτάκης για το Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι: Σκοπός να χτίσουμε ένα πλέγμα φροντίδας, να καταπολεμήσουμε το στίγμα για την νόσο
Ο σχεδιασμός για μονάδες σε Γιάννενα, Κιλκίς, Καστοριά, Λακωνία και Ροδόπη - Παρακολούθηση ασθενών, στήριξη φροντιστών και εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας από το 2027 - Το μήνυμα για μια «νέα γενιά ευεργετών»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στο ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι επέστρεψε ο Μιχελογιαννάκης μετά τη ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη – Δεν γνωρίζει κάτι η Χαριλάου Τρικούπη
Η πολυκύμαντη πολιτική διαδρομή του πρώην βουλευτή Ηρακλείου - «Δεν είναι απλώς μια πολιτική επιλογή, είναι επιστροφή στις ρίζες μου»
Γιάννης Μιχελογιαννάκης 9
Τέμπη: Ξεκινά η διαδικασία συγκρότησης του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Τριαντόπουλο – Εντός Οκτωβρίου η κλήρωση των υποψηφίων δικαστικών
Στη Βουλή θα κληρωθούν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη - Στο εδώλιο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα ο πρώην υφυπουργός και ακόμη τέσσερα πρόσωπα
Χρήστος Τριαντόπουλος 41
Μαρινάκης για Τριαντόπουλο: «Πιστεύουμε στην αθωότητά του» – Αιχμές προς το ΠΑΣΟΚ για «αλά καρτ» σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το μήνυμα Μητσοτάκη προς υπουργούς και βουλευτές και το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ - Η απάντηση για τη Ντόρα Μπακογιάννη
Παύλος Μαρινάκης