Πολιτική

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ – Φωτίου: «Νέο ρεκόρ αδιαφορίας και εμπαιγμού»

«Σήμερα έκλεισαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικοί και ιδιωτικοί και δεν ξέρουν πόσες δωρεάν θέσεις για παιδιά θα έχουν, ούτε οι γονείς όμως, μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό. Νέο ρεκόρ αδιαφορίας και εμπαιγμού από την κυβέρνηση γονιών, παιδιών αλλά και δήμων και ιδιωτών που λειτουργούν Β/Ν σταθμούς».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αναπλ. Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου για τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, για το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών», το γνωστό ΕΣΠΑ, για τους παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου, «ερίζουν τα υπουργεία ποιος θα συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρήματα. Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα δεν πήρε τα χρήματα που έπρεπε από το ΕΣΠΑ-γιατί τελείωσε και το καινούργιο αφορά μόνο τρία χρόνια- αλλά περιορισμένα χρήματα από το Child Guarantee, που αφορά παιδιά που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια».

Και διευκρινίζει: «Το 2019 είχαμε δώσει 155.000 voucher -τα 105.000 αφορούσαν τους βρεφονηπιακούς. Ενώ είχαμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες έως τις 10 Ιουλίου-ξεκινώντας βεβαίως, δύο μήνες πριν. Στη ΝΔ που μόλις είχε γίνει κυβέρνηση αλληλοσυγχαίρονταν οι υπουργοί μεταξύ τους για το επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Από τότε το πρόγραμμα φθίνει. Πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΤΑ, έδωσαν 97.000 voucher και ψεύδονται ότι έδωσαν 120.000».

Και η κυρία Φωτίου καταλήγει: «Το 2015 βρήκαμε 79.000 voucher, ενώ είχαν πεταχτεί έξω οι άνεργες μητέρες. Το διορθώσαμε κι αυτό και βάλαμε 289 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 229 ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση είχε τελειώσει τα ΕΣΠΑ.

Καλούμε την κυβέρνηση να ανοίξει αμέσως το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ αμεα και να πάρει όλα τα παιδιά που θα υποβάλουν αιτήσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 7
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
11