Πολιτική

Πάνω από 8.000 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων για τους δήμους! Το μήνυμα Σκουρλέτη

«Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου προσωπικού των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε ομαλά και σε χρόνο ρεκόρ, διαψεύδοντας την κινδυνολογία περί προδιαγεγραμμένης αποτυχίας του», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών σε δήλωσή του.

Η δήλωση έγινε μετά από την ανάρτηση, το Σάββατο (31.03.2018) των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 8.166 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει πως «με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα θωρακίζονται οι δήμοι προκειμένου με δικά τους μέσα να ανταποκρίνονται στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, αντί να καταφεύγουν στους ιδιώτες, άποψη για την οποία έδωσε μάχη η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για “φωτογραφικό” διαγωνισμό, ενώ δε δίστασε να υπονομεύσει και το ίδιο το ΑΣΕΠ, για να υπηρετήσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «πρόκειται για την κορυφαία στιγμή μιας αδιάβλητης διαδικασίας, ενός ανοιχτού διαγωνισμού για την πρόσληψη ενός πολύ μεγάλου αριθμού εργαζομένων τον οποίο καθόρισαν οι ίδιοι οι δήμαρχοι, βάσει των αναγκών των δήμων τους και των πραγματικών δυνατοτήτων τους, στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειάς τους».

Διευκρινίζει ότι «οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων δεν επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ υπηρετούν το δικαίωμα των πολιτών για καθαρές πόλεις με τους καλύτερους όρους, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι η αποκομιδή από ιδιώτες συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τους δημότες, χειρότερη ποιότητα υπηρεσιών και αρνητικούς όρους εργασίας».

Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων θέτει τέλος στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και ανατρέπει μια μακρόχρονη κατάσταση «ομηρείας» χιλιάδων συμβασιούχων, τονίζει ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών και τους εργαζόμενους του ΑΣΕΠ, καθώς «συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διαδικασίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πόλεμος και αλληλοκατηγορίες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τις κουμπαριές – «Ο Χιλετζάκης έχει διαγραφεί» απαντά η Σδούκου
«Δεν περιμένουμε υποδείξεις για να πράξουμε το αυτονόητο, ούτε εκδίδουμε δελτία τύπου όπως έσπευσε να κάνει το ΠΑΣΟΚ για επικοινωνιακή διαχείριση», τονίζει η Σδούκου
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ / EUROKINISSI
Συνάντηση Θεοδωρικάκου με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ
Συγκεκριμένα, ο  Υπουργός ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των επαφών του με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχους των ΗΠΑ
Συνάντηση Θεοδωρικάκου με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιον κρατά ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος Μύρωνας Χιλετζάκης και δεν τον διαγράφει η ΝΔ;
«Η Νέα Δημοκρατία ακόμα δεν έχει πει κουβέντα για το γαλάζιο στέλεχος και κολλητό του κ. Αυγενάκη, Μύρωνα Χιλετζάκη που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος που αποκαλύφθηκε στην Κρήτη»
Χιλετζάκης
Η σημερινή πανελλαδική διάσκεψη των αγροτών κρίνει την συνάντηση με Μητσοτάκη – Τα «αγκάθια» και οι δεσμεύσεις
Οι πρώτες αντιδράσεις αγροτών και κτηνοτρόφων χθες δεν ήταν ενθαρρυντικές, ωστόσο στο κυβερνητικό επιτελείο προσδοκούν ότι «θα επικρατήσει η υπευθυνότητα»
Αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας