Πολιτική

Παπαδημούλης: Στην Τουρκία ψάχνονται για καβγά – Δεν παίζουμε το παιχνίδι τους

«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να πέσει στην παγίδα της ρητορικής της Τουρκίας, με ενδεχόμενο να οδηγήσει σε αλυσίδα εντάσεων που δεν εξυπηρετούν την εθνική στρατηγική», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Αθήνα 9.84», αναφορικά με τις σκληρές δηλώσεις για τα Ίμια του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Αυτή την περίοδο, λόγω και του επικείμενου δημοψηφίσματος στην Τουρκία», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης, «ψάχνονται για καυγά και προσπαθούν και με μια ρητορική και με ενέργειες να στήσουν ακόμα και προβοκάτσιες».

Η δική μας πλευρά, συνεχίζει, «για αυτόν ακριβώς τον λόγο και για να μην παίζουμε το παιχνίδι τους, θα πρέπει με βάση και τις οδηγίες του πρωθυπουργού, να είναι ψύχραιμη και σταθερή στην υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Click4more: ΑΝΕΛ: “Είπε τα αυτονότητα ο Καμμένος για τον Τσαβούσογλου”!

Υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί νησίδα σταθερότητας «σε μια ταραγμένη περιοχή», ότι η οικονομία ανακάμπτει, ο τουρισμός πάει για νέο ρεκόρ και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνουμε διεθνώς την εικόνα «δυο γειτόνων που ανταλλάσσουν επιθετικές δηλώσεις μεταξύ επισήμων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8