Πολιτική

Παπαγγελόπουλος: Την ύβρη τη διαδέχεται η Νέμεσις – Ισχυροί και επώνυμοι πληρώνουν για πρώτη φορά

Κανονικά συνεχίζεται ο έλεγχος τόσο για τα δάνεια των ΜΜΕ όσο και για τις λίστες φοροδιαφυγής, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη. Έχουν ήδη γίνει δεσμεύσεις περιουσιών για τη λίστα Λαγκάρντ είπε, ενώ για τη Μπόργιανς αποστέλλονται καθημερινά κλήσεις για έλεγχο.

«Ο έλεγχος για τα δάνεια των ΜΜΕ συνεχίζεται κανονικά. Για πρώτη φορά ισχυροί και επώνυμοι παράγοντες που χρωστάνε, πληρώνουν τις οφειλές τους. Έρευνες που τόσα χρόνια καρκινοβατούσαν ή δεν ξεκινούσαν, τώρα προχωρούν γρήγορα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε: «Αν υπαινίσσεστε ότι υπάρχει καθυστέρηση στον έλεγχο, υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης που θα το κρίνουν. Την ύβρη πάντα την διαδέχεται η Νέμεσις για να επέλθει η κάθαρση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η εποχή της ατιμωρησίας έχει τελειώσει και αυτό δεν είναι απαίτηση μόνο της κυβέρνησης αλλά και όλων των υγιών δυνάμεων της χώρας και του λαού. Ό,τι προηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια θα αποκαλυφθεί και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Δεν μπορεί η αχλή και η ομίχλη να πέφτει στο σύνολο πολιτικών, επιχειρηματικών και δημοσιογράφων. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως» τόνισε νωρίτερα ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα που έχουν φοροδιαφύγει, τόνισε ότι τα δάνεια των δύο κομμάτων του τριγώνου της διαφθοράς που κυβέρνησαν, δεν μπορεί να παραμένουν αγύριστα, και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί κάποιοι να παριστάνουν τους νοικοκυραίους και από την άλλη να ποιούν την νήσσα για τα δικά τους χρωστούμενα».

«Ο νομικός μας πολιτισμός δεν αποσκοπεί στο να διασύρουμε ανθρώπους, αλλά να διαλευκάνουμε τις υποθέσεις και να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί όπου ανήκουν» σχολίασε ο κ. Παγγελόπουλος. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι σε ότι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ έχουν γίνει ήδη δεσμεύσεις περιουσιών, ενώ σε όσους εμπλέκονται στη λίστα «Μπόργιανς», καθημερινά αποστέλλονται κλήσεις για έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
«Έχοντας και την εμπειρία και τη γνώση αλλά και την ίδια διάθεση ενασχόλησης όπως και στην αρχή, διεκδικώ και πάλι τη στήριξη των δικηγόρων» ανέφερε ο ίδιος
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 1
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά»
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνήθως είναι ένα παζάρι δεσμεύσεων και παροχολογίας από την εκάστοτε κυβέρνηση»
Νίκος Ανδρουλάκης 2
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά από δημοσιεύματα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου
«Κυπριακό μέσο ενημέρωσης κυκλοφόρησε ψευδές και παραπειστικό δημοσίευμα που αφορά υποτιθέμενη εμπλοκή μέλους της οικογένειάς μου στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 3
Ο Νίκος Ανδρούλακης από τη ΔΕΘ θα βάλει «ταφόπλακα» σε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ θα είναι καθοριστική, αφού θα πρέπει να πείσει τους έλληνες ψηφοφόρους ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί έτοιμη εναλλακτική πρόταση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Το «ταμείο» της κυβέρνησης για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Αύξηση των ποσοστών και νέα σχέση με τους πολίτες
Αν και «γαλάζια» στελέχη θεωρούν πως τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα αυξήσουν τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ταυτόχρονα εκτιμούν πως αυτό το κλίμα δεν θα «φτάσει» μέχρι τις εκλογές
Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Η παραίτηση από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο βιβλίο και οι «σύντροφοι» που «καίει»
Ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από την κεντρική παρουσίαση του βιβλίου που θα κάνει στην Αθήνα δεν αποκλείεται να πάει και σε άλλες δυο - τρεις μεγάλες πόλεις της επαρχίας
Ο Αλέξης Τσίπρας 24